Advert
Advert

Bu vatan kolay kurulmadı

Dünden Bugüne Şafak Gazete Haber Müdürü Aziz Budak’a çeşitli açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, 15 Temmuz 2016 akşamı ülkemizde başlatılan Darbe girişimini bu millet bastırdı, Darbeleri şiddetle kınıyor Milletimize geçmiş olsun diyoruz. Dedi.

Bu vatan kolay kurulmadı
Bu vatan kolay kurulmadı Admin
Advert

Yavuz, “İktidara gelmenin Demokratik yolları dururken, böyle her şeyi alt üst eden bir yola sapmanın, ne inançla, ne müslümanlıkla nede insanlıkla zerre bir alakası olamaz. Şiddetle kınıyor, lanetliyor, hak edenlerin en ağır cezayı almalarını bekliyoruz. Bu vatan kolay kurulmadı ! Çanakkale’de, İstiklal Savaşı’nda, Anadolu’da, İzmir’de, Rus İşgali’nde, Güney Doğu’da, Akdeniz’de, dökülen kanlarla kuruldu. Vatan savunmak biz STK’lara ve yeni gençliğe düşmektedir.”

15 Temmuz gecesi, bu milleti, bir gecede Ulus olmayı başarmış ve darbeyi engellemiştir diyen Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz’un Dünden Bugüne Şafak Gazetesine verdiği o röportaj;

Sayın Başkanım kısaca kendinizi tanıtırmısınız ?

Ben 05.04.1972 Suruç’ta doğdum ilk ve ortaokulu Suruç ilçesinde okudum Liseyi Mersin Tarsus Cengiz Topel Lisesinde okudum. 1998 yılında Vatani görevimi acemi birliğini Amasya yaptım Usta birliğimi Ağrı Eleşkirt ve Bingöl Yedisu’da yaptım İş olarak daha ünce Ticaretle uğraşıyordum daha sonra 5 yıl İstanbul Milliyet gazetesinde çalıştım. 2005 yıllında düşündüm ve Şehit ailelerine ve Gazilere hizmet etmeye karar verdim.

Ne zaman nerede gazi oldunuz?

12.nci mknz.P.Tuğ.3.nci.Mknz.P.Tb.1.nci.P.Bl.K.lığı Emrinde Vatani görevi yaparken 24.05.1999 tarihinde manga komutanı olarak görevli olduğum esnada Bingöl İli Yedisu ilçesi Karapolat Köyü civarında çıkan çatışmada Gazi oldum.

Bu dernekte başkan olma bulunma sebebiniz nedir?

Şehit ve Gazi ailelerinin Şanlıurfa da haklarını daha iyi öğrenmelerini sağlamak acılarına ortak olmak ve onlara daha yakın olabilmek adına bu görevi seçtim. Onlar bu devletin gerçek sahipleridirler. Ben kendimi tüm şehit ailelerine ve gazilere adadım. Bu bağlamda onların daha iyi ve konforlu bir yaşam sürmeleri adına haklarının savunucusu görevini üstlendim.

Üye sayınız nedir?

Derneğimiz 101 üyesi var ancak derneğimize üye olmayan şehit ve gazi Ailelere’de hizmet vermekteyiz. 102 TSK Şehidimize, 20 Emniyet Şehidimize, 3 Köy Korucu Şehidimize, 3 Milli Eğitim Şehidimize, 2 Diyanet Şehidimize 3, 30 Sivil Şehidimize, 52 Gazimize hizmet etmekteyiz.

DERNEĞİN FAALİYETLERİ

1. Üyelik hak ve niteliğinde olanları dernek bünyesinde toplamak birlik ve beraberlik içinde karşılıklı saygı, sevgi ve dayanışma sağlamak.

2. Muhtaç üyelere imkan nispetinde yardımcı olmak,

3. Çalışma gücü olanlardan iş arayanlara, çocuklarının eğitim ve öğretimlerine yardımcı olmak,

4. Üyelerin sosyal seviyelerini yükseltecek kanun tekliflerini hazırlamak ve takip etmek,

5. Mali imkanlar nispetinde

Bakım ve huzur evleri, misafirhane ve lokal gibi tesisler kurmak, veya mevcutlarından Yararlanmak . Kanunlarla tanınan veya tanınacak bu tesislerin işler hale gelmesi için ilgili kuruluşlarla temasta bulunmak.

6. Şehidi, Harp ve Vazife malulünü tanıtmak, hatıralarını canlı tutmak, ilgi ve saygıyı korumak,

7. Milli duyguları yükseltecek vatan sevgisini pekiştirmek, görev bilincini kökleştirecek konuşma yayınlar yapmak ve benzeri çalışmalara katılmak,

8. Protokol ve merasimlerde derneği temsil etmek,

9. Milli Savunma Bakanlığı ve T.C. Emekli Sandığı ile, amaçla ilgili ilişkileri sürdürmek,

10. Yayın organları ( TRT, Haber Ajansları, Gazeteler v.s. ) ile yakın ilişki kurmak: Dergi, haber bülteni neşretmek, basın toplantıları yapmak,

11. Benzer ve sosyal amaçlı dernekler ile gerektiğinde işbirliği yapmak,

12.Uluslar arası beraberlik ve işbirliği faaliyetlerini 4.11.1983 tarih ve 2908 sayılı kanunun 11 nci maddesi uyarınca izin verilince yürütmek,

13. Amacın tahakkuku için muhtaç olduğu mali güce katkısı olacak gelir sağlayıcı kanuni faaliyetlerde bulunmak,

14. Kanuna uygun yardımlaşma sandığı kurmak,

15. Ölen üyelerin, Genelkurmay Başkanlığının konu ile ilgili yönetmeliği hükümlerine göre askeri merasimle defni için gerekli işlem ve faaliyetlerde bulunmak,

Derneğimiz Kamu yararına çalışan bir dernek olup Dernekler Kanunun Dernekler için yasakladığı faaliyetlerde bulunamaz.

ŞEHİT VE GAZİLER İÇİN YAPTIKLARIMIZ

1. Bölgemizde şehit olan güvenlik güçlerimizin büyük bir metanetle cenaze törenlerine katılarak ailelerinin acılarını paylaştık.

2. Terör örgütünün yapmış olduğu haince saldırılara basın ve medya aracılığıyla en ağır dilde kınamalarda bulunarak bu coğrafyada korkmadan yaşadığımızı ve bu vatanın gerçek sahipleri olduğumuzu terör örgütüne gösterdik.

3. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve Bakanlarımızla görüşerek şehit ve gazi ailelerinin haklarının genişletilmesini sağladık

4. 126 Şehit Ailesini ve Gazimizi bir haftalık kültür gezisi düzenleyerek uçakla Çanakkale götürdük.

5. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında bütün üyelerimize 400 tl yardım yaptık.

6. Ak parti Eyyübiye Teşkilatı ile her hafta Halliye ve Karaköprü teşkilatlarıyla belirli aralıklarla şehit aileleri ziyaret edip sorunu olan ailelerin sorunlarını gereken kurumlara iletip çözmeye çalıştık.

7. Kurulduğu günden bugüne kadar ihtiyaç sahibi şehit ailelerine yiyecek ve yakacak yardımı sağlamıştır. İmkanlar dahilinde şehit yakınlarını iş imkanı sağlanmıştır.

8. Mağdur olan bazı şehit ailelerinin oturulamayacak durumda olan evlerinin bakım, onarımını yaptırılmıştır.

9. Şehit çocuğuna burs imkanı sağlanmıştır. Okula giden şehit çocuklarından kayıt ücretlerinin alınmaması ve kayıtlarının yaptırılması sağlanmıştır.

10. İmkanlarımız dahilinde şehit çocuklarına ve yakınlarına maddi destek verilmesi derneğimiz tarafından sağlanmıştır.

11. Şehit ailelerine hastanelerdeki tedavilerinde öncelik tanınması, muhtarlıklardan alacakları belgelerden harç alınmaması, Ziraat Bankası Genel müdürlüğünden yapacakları havale ücretlerinden havale ücret bedeli alınmaması sağlanmıştır.

12. Seyahat esnasında Metro Turizm firmasından %10 indirim sağlanmıştır.

13. Şehit kardeşlerine ve şehit çocuklarına 2 iş imkanı sağlanmıştır.

14. Birçok şehit ailesinin bilgisinde olmayan faizsiz konut kredisi ve tütün ikramiyesinin şehit ailesine verilmesi derneğimiz tarafından sağlanmıştır.

15. Ayrıca bu ve bunlara benzer birçok alanda oldukça ciddi bir şekilde şehit ailesine ve yakınlarına her türlü arzu istek ve sorunlarında derneğimiz yardımcı olmuştur ve rehberlik yapmıştır.

HEDEFLERİNİZ

1. Şehit ailelerimizin eşit haklardan yararlanabilmesi için T.B.M.M. 'ne kanun teklifi hazırlayıp vermek ve kanunlaşmasını sağlamak,

2. Şehit ailelerine moral ve acılarını hafifletmek için rehabilitasyon merkezi, huzur evi, kreş, kurs yeri, sportif faaliyet alanları ve sosyal tesisler yapmayı ve yapılmasını sağlamak,

3. Şehit ailelerine kooperatif kurarak konut yapılmasını sağlamak,

4. Yurdumuzun her köşesindeki şehit ailesinin bir çatı altında toplamak amacıyla çok amaçlı sosyal tesisli binalar yapmak,

5. Şehit ailelerinin sesini duyurmak, acılarını hafifletmek, sıkıntılarını paylaşmak için ilgili ve yetkili kurum ve kuruluşlarla görüşerek sorunlarını çözümlemek.

15 Temmuz’da olaylarını nasıl değerlendiriyorsunuz

15 Temmuz 2016 akşamı ülkemizde başlatılan Darbe girişimini bu millet bastırdı, Darbeleri şiddetle kınıyor Milletimize geçmiş olsun diliyoruz. Allah bu milleti, devleti ve kurumlarını korusun, kötü niyetli ipi dış mihraklara dayalı bir avuç hain, bu milletin kanıyla kurtarılmış ve kurulmuş Devletine, Milletine, Meclisine, Belediyesine, çeşitli Kurumlarına, Cumhurbaşkanına gözünü kırpmadan top ve mermi sıkmış, masum halk üzerine tank yürütmüş, canilere, cuntacılara halk gereken dersi vermiş ve vermektedir.

Biz Şehit Aileler ve Gaziler Derneği olarak, daima Cumhuriyet’ten, Atatürk ilke ve kanunlarından yana olduğumuzu, Şanlıurfalı olarak Vatan, Millet, Bayrak için canlarımızı esirgemeyeceğimizi bir kere daha bilinmesini isteriz. Atatürk’ün, Cumhuriyet’ten bile önce kurduğu TBMM tarihinde ilk defa bombalanmış ve Türkiye’nin, Türk Milletinin Dünya’ya karşı itibarı sarsılmış,

‘’ Türk’ün yenilmez gücü ‘’ zedelenmiş, ayaklar altına alınmıştır. Bu caniler, Vatan hainleri, bunları yaparken, ceplerinden bir kuruş bile masraf etmemiş, Milletin vergileri ile alınmış, silah, uçak, top, tank ve mühimmatı, kendi malları imiş gibi kullanmışlardır. Darbe sonucu Dünya’nın hiçbir ülkesi kalkınmamış ve geri gitmiştir. Genç Cumhuriyetimiz bunu bir çok kez yaşamış ve zararını dedelerimiz, babalarımız, biz gördük ve yeni nesili de Allah korudu, görmedi. Darbe demek; Dünya’ya karşı itibarsız, güvensiz, istikrarsız, işsiz, eğitimsiz, kültürsüz, çağ dışı, inançsız, anti demokrat, hukuksuz bir görüntü vermekte olup, bunun yeniden tesisi için, 10’lu 30’lu yıllar gerekmektedir.

İktidara gelmenin Demokratik yolları dururken, böyle her şeyi alt üst eden bir yola sapmanın, ne inançla, ne müslümanlıkla nede insanlıkla zerre bir alakası olamaz. Şiddetle kınıyor, lanetliyor, hak edenlerin en ağır cezayı almalarını bekliyoruz. Bu vatan kolay kurulmadı ! Çanakkale’de, İstiklal Savaşı’nda, Anadolu’da, İzmir’de, Rus İşgali’nde, Güney Doğu’da, Akdeniz’de, dökülen kanlarla kuruldu. Vatan savunmak biz STK’lara ve yeni gençliğe düşmektedir.

15 Temmuz gecesi, bu milleti, bir gecede Ulus olmayı başarmış ve darbeyi engellemiştir. Bütün milletimizi kutluyorum, STK’larımızı gösterdikleri gayretten dolayı kutluyorum. Polis teşkilatımızı, din görevlilerimizi, vatanına sahip çıkan silahlı kuvvetlerimizi, dik duran basınımızı kutlamak istiyorum. Bu vatana Allah bir daha rahmetli Menderes ve arkadaşlarının akıbeti gibi bir son göstermesin ‘’ Sen ben sahip çıkmazsak bu Vatan batar. ‘’

15 Temmuz Gecesi Neler Yaptınız.

15 Temmuz gecesi olayı duyduğumda şok oldum inanmadım önce nasıl yaparlar diye sonra 20. Zırhlı Tugay komutanlığı nizamiyesine gelerek Emniyet müdür yardımcımızla görüşüp orta toplanan vatandaşlarımızla Tugaya saldırmamaları için ikna ettim vatandaşlarımıza Askerde bizim poliste bizim Bu nedenle Yüce Milletimizin asker elbisesi içerisine girmiş eli kanlı canilerden oluşan vatan haini FETO üyesi bu alçaklar ile görevinin başında olan, ülkemizin bekası için, aynı zamanda Bölücü Terör ile de canla başla mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman ve fedakar mensuplarını çok iyi ayrıt etmeliyiz diyerek ikna ettik.

BUNDAN SONRAKİ SÜRECİ DEGERLENDİRMİSİNİZ

Güzel Türkiye'miz, milletimiz ve ümmetimiz için her zaman dua edelim. Kötü niyetlilerin, hainlerin bu mübarek topraklara ve halkımıza zarar vermemesi için hem tetikte olmamız hem de Cenab-ı Allah'a devamlı yalvarıp yakarmamız lâzım. Şükürler olsun darbe tehlikesi atlatıldı, ama asla rehavete kapılmamak gerek. Rabbim, masum ve mazlum bütün insanların sığındığı biricik ülke olan Türkiye'mizi her türlü dertten, belâdan korusun.

Bütün askeri okullara ayırım yapılmadan bütün gençlerimiz girebilmelidir. Bu konuda asla ayırım yapılmamalıdır. İlk, orta ve liselerimize ‘Demokrasi ve Vatan Dersi' konulmalıdır. “Türkiye okuyor!” kampanyası etkili bir şekilde hemen başlatılmalıdır.

Şair Bestami Yazgan'ın dörtüğü bir dua gibi dillerde dolaşmalı, yüreklere işlenmelidir: “Devletimiz var olsun. / Milletine yâr olsun. / Al bayrağın altında / Yurdum bahtiyar olsun.

Bizlerle paylaşmak yada eklemek istediğiniz herhangi bir şey var mı ?

15 Temmuz gecesi olayında 265 şehit vermişiz bunlar içeresinde 3 şehidimiz Urfalı hepsine Allahtan rahmet ailelerine ve Ülkemize başsağlığı dilerim. Vatandaşlarımız her gece meydanlarda ve caddelerde tutukları nöbetlerden dolayı tebrik ediyorum. Ancak bunu yaparken bazıları bu kadar şehit varken davul çalmaları motorla hareket yapmaları hava fişek atmaları biz şehit aileleri çok rahatsız ediyor. Bunları yapacaklarına şehitlerimize, ülkemize ve devletimize dua etmelerini rica ediyorum. Şehit Aileleri ve Gazileri sesi olduğunuzdan dolayı tüm Şehit aileleri ve Gazilerim adına sizlere teşekkür ederim.

urfa çağdaş şanlıurfa şehit ve gaziler derneği mehmet yavuz aziz budak darbe
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı