Advert
Advert

Çiftçi, “Şoför esnafımızın sorunları dağ gibi”

Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı için aday olduğunu açıklayan İbrahim Halil Çiftçi, Haber Müdürümüz Aziz Budak’ın konuğu oldu, İbrahim Halil Çiftçi, “ 2018 bilindiği üzere Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Odası genel kurulu yapılacak. Yapılacak olan bu genel kurulda ben de inşallah hizmet için başkan adayı olacağım” dedi.

Çiftçi, “Şoför esnafımızın sorunları dağ gibi”
Çiftçi, “Şoför esnafımızın sorunları dağ gibi” Admin
Advert

Aziz BUDAK / Özellikle Urfa’da ki trafik sorununa değinen Çiftçi, Çarşı merkezinde sıkıcı araba kuyrukları, sağa- sola park yapan araçlar, tek teker üzerine hız yapan motosikletler, ölümlü ve yaralamalı feci kazalar, Otopark sorunu vb birçok trafik sorunumuzun olduğunu söyledi.

Haber Müdürümüz Aziz Budak’ın İbrahim Halil Çiftçi ile gerçekleştirdiği o röportaj;

Merhaba öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Ben İbrahim Halil Çiftçi, aktif olarak Nil Turizm’in sahibiyim. 2018 yılında yapılacak olan Şoförler Odasının başkan adayıyım.

Başkanlığa aday olmanızda ki sebep ne?

Aktif yönetimin şoförler açısından herhangi bir proje sunmadığını ve verilen sözlerin yerine getirilmemesinden dolayı başkanlığa aday olmayı seçtim. Esnafımız gerek taksici, gerek şoför, gerek kamyoncular çok zor durumdular. Ne yazık ki şoför esnafı her tarafta ezilen bir esnaf gurubumuzdur. Baktığımız zaman bu insanlar gece, gündüz sabah 5’inden akşam 8’ine kadar direksiyon başındalar. Gel gelelim ki bunun kıymetini ne bizim şoför odamız, ne emniyet ne de belediye biliyor. Bunlar ekmeğini taştan çıkartan insanlar fakat ne yazık ki hiçbir hakları korunmuyor. Bunlar hep göz ardı ediliyor ve ikinci planda tutuluyor. Bizim amacımız; bu insanları hak ettiği yerlere gelmesidir. Bu insanların haklarını en güzel bir şekilde muhafaza etmek için bunu ekimizde ve kendimizde hazır gördüğümüz için başkanlığa aday oldum. Rabim kısmet ederse bu insanları hak etmiş olduğu yerlere getireceğiz.

Odamız mensuplarının sorunlarına çözüm üretmek, projelerimizle odamıza yeni bir vizyon kazandırmak için ‘Bismillah’ dedik.Bu kararı alırken, çok geniş kesimlerden oluşan kişi ve STK temsilcileriyle istişareler sonunda bu kararı aldım. Allah’ın izni ve üyelerimizin de teveccüh göstermesi ile muvaffak olacağımıza inanıyorum. Atalarımız der ki, ‘yol yürüyenin, emanet taşıyanındır’ diye. Eğer nasip olur da, emanet omuzlarımıza yüklenirse; sorunlarımız var, çözüm ve çarelerini ise belli bir grup veya zümreyle değil, üyelerimizin teveccühünü kazanan temsilciler ile beraber çözeceğiz”

Başkan seçilirseniz, neler yaparsınız?

Mevcut olan esnaflar odasının yeri kiralık şu an kiralık olarak yazıyor. Bu konuya geldiğimiz zaman ilk önce binayı otel yapacağız. Şoförler derneğini de beli bir alan üzerinde garaj yapacağız.

Odamızın sorumluluk sahasına giriyor olmasına rağmen çözüm bulunamamış sorunlarımız var. Odamız üyelerinin beklenti ve bir takım talepleri var. Bu açmazları hep birlikte olarak, el ele omuz omuza vererek çözeceğiz. Bizim bir yol haritamız var ve bu haritada söz sahibi olacak olan da, üyelerimizdir. Biz grupların, zümrelerin, belirli kişi ya da kişilerin değil, A’sından Z’sine varıncaya kadar sadece ve sadece üyelerimizin hizmetinde olacağız. Çünkü biz insana hizmet etmenin, halka hizmet vermenin, Hakk’a hizmet etmek olduğunun şuuru ve bilincini taşıyoruz

Urfa’da ki şoförlerimizin en büyük sorunu size nedir?

Şu an Karaköprü’de yapılan yol çalışmasından dolayı ciddi anlamda çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Şoförlerimiz velilerimizden hakaret işitmeye başladılar. Şoförlerin yol çalışmasından dolayı geç kalması, okullara ve ders ziline yetişmemesi gerek servişçi gerek taksici esnafına çok büyük zararları oldu. Bunun nedeni zamansız yapılan projelerdir. 3 aylık bir zaman zarfında 1600 tane servis var, mevcut ‘S’plakalı.  Bu servislerin yaz ayı boyunca bu yolu kullanmaması, yüzde sekseninde iş olmadığından dolayı arabaları kilitlemelerinden dolayı trafiğimiz daha rahattı. Yaz ayında bu işlem yapılmadı okul sezonunun başlaması ve bu yol çalışmasının başlatılmasıyla esnafımıza çok ciddi Zararlar verdi.

Hepimizin muzdarip olduğu Trafik sorunu ile ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Çarşı merkezinde sıkıcı araba kuyrukları, sağa- sola park yapan araçlar, karada ve havada tek teker üzerine hız yapan motosikletler, ölümlü ve yaralamalı feci kazalar, Otopark sorunu vb birçok trafik sorunumuz var.

Urfa’mızda trafik akışını tek yön yapma olanağı yok mu? Bu sorunlar ile ilgili düşünceleriniz nelerdir.

Şehrimizle ilgili en can alıcı noktaya değindiniz. Evet, alternatif yollarımız olursa daha düzenli güzergâhlar yaratılabilir. Ana güzergâhların tek yön yapılabilmesi anca alternatif ve bağlantılı yolların açılması neticesinde olabilir. Park sorunu günümüz Türkiye’sinin vebası durumundadır. Çarşı merkezimiz konum olarak çok dar olduğundan, park yerlerinin az olması ile mevcut otoparkların araç sayısını karşılayamadığından park sorunları yaşanması kaçınılmazdır.  Şanlıurfa için Motosiklet konusu başlı başına bir dert, motosiklet kullanımı Türkiye geneli olduğu gibi şehrimizde çok yaygın olmasına rağmen motosiklet kullanımını amacı dışında kullanan gençlerimiz hem ailelerine hem bize büyük acılar yaşatmaktadır. Maalesef gençlerimiz yaşanan bu acılı olaylardan ders almamaktadır. Kolluk kuvvetlerimizin kask konusunda ki hassasiyetinin yaşanılacak trajik olayları kısmen engellediği aşikârdır. Gazeteniz aracıyla gençlerimize bir mesaj iletmek istiyorum, Lütfen motosikletlerimizi kullanırken daha duyarlı olalım, kurallara uyalım. Önce kendinize sonrada çevreye karşı saygı duymak gerektiğinizi unutmamalısınız. Artık analarımız ağlamasın.

Şehrimizde yapılan trambüs projesi ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Halk otobüsleri esnafımız bu konuda mağdur olacaklar. Yapılması da Urfa’mız için güzel bir hizmet olacaktır.

Korsan servisçiler ve taksiciler hakkında neler söylemek istersiniz?

Bu konuda gerek Büyükşehir Belediye başkanımız gerek Ulaştırma Daire Başkanımızla bu konu hakkında bizzat görüşüyoruz. Kaçak olan öğrenci servisleri, ticari taksiciler bunlar çok ciddi anlamda emekçilerin hakkını çalıyorlar. Güpegündüz hırsızlık yapıyorlar. Bu anlamda emniyet müdürlüğümüz ve trafik şube müdürlüğümüzden ricamız bunların önüne geçilmesi ve uygularımın daha sıkı yapılmasıdır. Biz ne yazık ki okular açıldı mı; ilk 15 gün denetim yapıyoruz gerek taksici esnafına gerek servisçi esnafına… 15 günden sonra bırakıyoruz. Bu durumda korsan çalışan servisçiler ya da taksiciler ‘nede olsa bu denetleme 15 gün sonra bitecek ve bu 15 günden sonra daha rahat çalışabileceğiz ‘diyorlar.  Bu korsan çalışanların birçoğu firmalardan bağımsız çalışıyorlar. Bu durumda firmaları suçlamamak lazım. Firmalar prosedür gereği işlemlerini yapıyorlar ama ne yazık ki korsanlar kendi kafalarına göre, kimseye bağlı kalmadan çalışıyorlar. Bizde bu anlamda velilerimizi uyarıyoruz. Bunun yanı sıra hiçbir şekilde üstünde firmanın ismi olmadan, iletişeme geçmeden öğrencilerini kimseye emanet etmesinler.

Bu korsan servislerin ya da taksilerin yeteri kadar denetlendiklerine inanıyor musunuz?

Kesinlikle hayır, bu anlamda hem Büyükşehir Belediyemiz hem de Trafik Şube Müdürlüğümüz yetersiz kalıyorlar. Denetimlerin daha sıkı yapılması gerekiyor. Bu anlamda belli noktalarda durmamak yerine insanları bir arada toplayıp seminer havasında insanlarımıza anlattığımı zaman emin olun ki esnafımız buna karşı çıkmayacak. Biz şu anda iki kurum arasında kalmışız. İki kurum arasında kalmamızda kendi esnafımıza çok maddi kayıplar veriyor. Bunlardan en basit örneği; öğrenci rayiç fiyatlarımız Ağustost ayında onaylanıyor. Okulların açılmasına 3 gün kala fiyatlar veriliyor. Biz zaten bu konuda yeterince eziliyoruz. Bu iki kurumada bir şey olmuyor. Bu konuda gerçekten ciddi anlamda, ciddi zararlar görüyoruz.

Şoförler odasının kaç üyesi var?

Şu anda yaklaşık olarak 6500 üyemiz var.

Sizinde bildiğiniz gibi Urfa’mız artık kazalar şehri diye anılıyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Kesinlikle dediğinize katılıyorum. Bu konuda yapılan yanlış uygulamalar, zamansız yapılan projeler ne yazık ki çok acı sonuçlar çıkartıyor. Bununla ilgili Sırrın kavşağından bahsetmek istiyorum; orda herhangi bir ışıklama dahi yok. Kırmızı ışık olmadığından dolayı, insanların oradan geçerken o köprünün ayaklarından dolayı araçlar yayaları fark edemiyor ve her an yayalara çarpabiliyor.

Son olarak ne mesaj vermek istersiniz?

Öncelikle bize vakit ayırıp bizimle bu röportajı gerçekleştirdiğiniz için size ve ekip arkadaşlarınıza teşekkür ediyorum.

Urfa Çağdaş Şanlıurfa Şoförler Odası seçim başkan adayı İbrahim Halil Çiftçi esnaf hizmet çözüm
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı