Advert
Advert

Bayan Baydilli'den kadınlara davet

Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü İlçe Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin eşi Güler Baydilli, Urfa Çağdaş gazetesine konuk oldu. Bayan Baydilli, Karaköprülü kadınları Kültür merkezindeki kurslara davet etti.

Bayan Baydilli'den kadınlara davet
Bayan Baydilli'den kadınlara davet Admin
Advert

Şanlıurfa'nın en modern ilçesi olan Karaköprü'de, Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin eşi Güler Baydilli,  gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Fatma Keber'le röportaj yaptı. Belediye Başkanı, eşi olmanın kendisini ve yaşamını değiştirmediğini ifade eden Bayan Baydilli, sadece yoğunluğun attığını söyledi.

Minik kızı Selime'yle bizleri konuk eden Bayan Baydilli, röportaj öncesi bize Karaköprü Belediyesi Kültür Merkezini gezdiren Bayan Baydilli, merkezdeki kurslar hakkında bilgiler verdi.

Çok samimi bir ortamda geçen işte O Röportaj:

Urfa Çağdaş: Kendinizi tanıtır mısınız?

Güler Baydilli: Ben Güler Baydilli, Şanlıurfa'nın Karaköprü İlçesine bağlı Külaflı köyünde dünyaya geldim. Evli, Hatice ve Selime isimli iki kız çocuğu annesiyim.

Urfa Çağdaş:  Başkan eşi olmak nasıl bir duygu? Yaşamınızda bir değişiklik oldu mu?

Güler Baydilli: Bir belediye Başkanı eşi olmak çok bir farklı bir duygu. Yani işin gerçeği yoğunluk arttı. Ama yaşamımda bir değişiklik oldu mu? Derseniz. Kesinlikle hayır. Eskiden nasıl isem şimdi de aynıyım. 

Urfa Çağdaş:  Evinizin ihtiyaçlarını siz mi karşılıyorsunuz, pazara gidiyor musunuz, gidiyorsanız pazardakilerin size bakış açısı nasıl?

Güler Baydilli: Evet, fırsat buldukça ben karşılıyorum. Normal bir vatandaş gibi bende pazara gidiyorum. Pazara çıktığım zaman tanıyan vatandaşlarımız oluyor. Selamlaşıyorlar. Sorunları sıkıntıları varsa anlatıyorlar bende Başkan beye arz ediyorum.

Urfa Çağdaş:  Karaköprü'de kendi ürettiğiniz veya üretmek istediğiniz çalışmalarınız var mı?

Güler Baydilli:  Karaköprü'müz Şanlıurfa'mızın gelişen ve büyüyen ilçesi olduğu için, başkanımız ilçede gerekli olan tüm projeleri üretmeye çalışıyor. Bende ilçemizdeki bayanlarımızla Pazar'da ya da sokakta görüştüğümde istekleri, projeleri oluyor, bende onları Metin beye iletiyorum. Karaköprü'müzün daha da gelişip büyüyeceğine inanıyorum.

Urfa Çağdaş:  Başkan eşi olarak kadınlara yönelik çalışmalarınız var mı?

Güler Baydilli:  Karaköprü Belediyesi olarak kadınlarımıza her zaman önem veriyoruz. Karaköprü'lü kadınlarımızın iş hayatına atılmaları için Kültür Merkezimizde kurslarımız var. Ben buradan tüm kadınlarımızı kültür merkezimize davet ediyorum. Bende boş zaman bulduğumu zaman Kültür Merkezimizi ziyaret ediyor, kadınlarımızın çalışmalarını takip ediyorum.

Urfa Çağdaş:  Diğer belediye başkanı eşleri ile görüşüyor musunuz? Beraber yaptığınız çalışmalar var mı?

Güler Baydilli:  Tabi fırsat bulduğumuz süre içerisinde görüşüme yapıyoruz. Birlikte gidilmesi gereken programlara beraber gidiyoruz. Malumunuz Referandum sürecinde merkez ilçe Belediye Başkanlarımızın eşleri ile birlikte seçim çalışmasında bulunduk. Çokta güzel bir çalışma oldu.

Urfa Çağdaş: Belediye çalışmaları hakkında size iletilen sorun ve çözüm önerileri var mı?

Güler Baydilli:  Pazar'da ya da sokakta vatandaşlarımızla karşılaştığımız zaman talep ve önerileri oluyor. Bende Metin bey'e iletiyorum.

Urfa Çağdaş: Karaköprülü bayan ve çocuklara iletmek istediğiniz mesaj var mı?

Güler Baydilli:  Öncelikle Bayanlarımız kendilerine güvensinler. Onları, Kültür Merkezimize davet ediyorum. Gelip kültür merkezimizdeki kurslara katılsınlar, hem stres atsınlar hem de el becerilerini geliştirsinler. Çocuklarımız içinde belediyemiz elinden geleni yapıyor. Çocuklarımız için çocuk sokağı açtılar. Çocuklarımız orada gönüllerince eğleniyor. Gençlerimiz için ücretsiz internet hizmeti sundular. Birde Şanlıurfa'da bir ilk olacak olan Oyun ve Oyuncak müzesi açılacak. Bu yapılanların  hepsi Karaköprü içindir.

Urfa Çağdaş: Eklemek istediğiniz var mı?

Güler Baydilli:  Öncelikle yeni açılan gazetenizin, yeni yayın hayatında başarılar diliyorum. Bize konuk olduğunuz için ayrıca teşekkür ediyorum.

Urfa Çağdaş şanlıurfa karaköprü bayan güer baydilli fatma keber aziz budak röportaj kadınlar çalışma
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı