Advert
Advert

Siverek’te belediye başkanı belli oldu

Şanlıurfa'da kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti'nin 64 oy ile önde olduğu Siverek'te, YRP'nin itirazı üzerine bazı sandıklardaki oylar yeniden sayıldı. Sayımın ardından AK Parti adayı Bucak'ın oyları arttı.

Siverek’te belediye başkanı belli oldu
Siverek’te belediye başkanı belli oldu Admin
Advert

Siverek'te 31 Mart pazar günü yapılan seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti Belediye Başkanı Adayı Ali Murat Bucak 45 bin 369 oy almıştı. Yeniden Refah Partisi (YRP) adayı Hasan İzol'un aldığı oy sayısı ise 45 bin 305 oldu.

YRP, AK Parti adayının 64 oy farkıyla önde olduğu ilçede seçim sonuçlarına itiraz etti. İtiraz sonucu bazı sandıklarda oylar yeniden sayıldı. Gece geç saatlere kadar süren sayım, sonucunda AK Parti adayı Bucak'ın oyları artarken, YRP'nin oyları düştü. Bucak'ın YRP adayı İzol ile oy farkı 64'ten 147'ye çıktı.

İlçe seçim kurulunu şeffaf olmamakla suçlayan ve seçimlere şaibe karıştığını öne süren YRP Siverek İlçe Başkanı Mehmet Ali Çulcu ise, "Yeniden Refah Partisi olarak yaptığımız itirazların büyük bir bölümü reddedilmiş olup, sadece dostlar alışverişte görsün babında birkaç itirazımız kabul edilmiştir. Örneğin video ile kayıt altına alınan ve blok oy kullanıldığı açıkça belli olan 1050 nolu sandık için yaptığımız itiraz tek başına seçimin iptali için yeterli iken, ilçe seçim kurulu tarafından bu itiraz görmezden gelinmiştir" dedi.

Ayrıca YRP, itirazını il seçim kuruluna taşımaya hazırlanıyor.

urfa çağdaş şanlıurfa siverek mehmet ali bucak
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı