Advert
Advert

“Meyve veren ağaç taşlanır”

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin eşi Ayşe Ekinci, yardımsever yapısı ile Eyyübiye ilçe sınırları içerisinde bulunan vatandaşların umudu olmaya devam ederken, eşine yönelik eleştirile ise, “Tabi ki meyve veren ağaç taşlanır” diye konuştu.

“Meyve veren ağaç taşlanır”
“Meyve veren ağaç taşlanır” Admin
Advert

Yardım sever yapısı ve sosyal belediyecilikte yaptığı çalışmalarla kadınların kendilerini daha rahat ifade edebilmelerini sağlayan Ayşe Ekinci ile Haber Müdürümüz Aziz Budak ve Yazı İşleri Müdürümüz Fatma Keber bir söyleşi gerçekleştirdi. Ayşe Ekinci, Bir başkan eşi gibi yaşamadığını halkla iç içe olmayı sevdiğini söyledi.
 Hepimizin insan olduğunu ve kendilerinin de insanlığın gereğini yaptığını belirten Ayşe Ekinci yaptığımız o röportaj:

Kendinizden bahseder misiniz?
Aslen Urfalıyım, ama doğma büyüme İzmirliyim Emekli Astsubay çocuğuyum eğitim olarak lise mezunuyum. Eşimle bir tesadüf sonucu karşılaştık ve Urfa'ya kendi memleketimize gelin geldik. Akrabalık bağımız yok yollarımız çakıştı. İyi ki de çakıştı Allah herkese böyle güzel evlilikler nasip etsin. 5 Evladım var onları büyütmeye çalışıyorum.

Başkan eşi olmak nasıl bir duygu?
Ben başkan eşi olma çerçevesini çok yansıtmıyorum. Ve hayatımızı doğal olarak yaşıyoruz. Başkan eşi gibi değilim mütevazi bir hayatım var. Benim eşimde bir başkan gibi değil, yani liderlik ve koltuk sevdası olan biri değil. Ben ailemden ve eşimin ailesinde öğrendiğim olduğum gibi olmayı öğrendim. Bizde aşçı, işçi, emekçi şudur budur diye bir ayrım yok hepimiz insanız sanırım bizde insanlığın gereğini yapmaya çalışıyoruz.

Siyaseti seviyor musunuz?
Siyaseti seviyorum, Babam Emekli Astsubay olduğu için biz siyasetten çok Devleti seviyoruz. Ama Devleti, otoriteyi kuran ana temel siyaset. Biz halk arasında siyasetten keyif alıyoruz. Halkla iç içe yapılan siyaseti seviyorum diğerleri prosedür gereği bunun benimle de çok alakası yok. Ama siyaseti sevdiğimin bir yönü insanların, halkın arasında olmak diğerleri prosedür gereği onu zaten eşim yapıyor. Allah onlarında yardımcısı olsun siyaset kolay bir şey değil fakat en önemlisi Devlet. Bugün Devleti olmayan insanların nasıl bir durumda olduklarını hepimiz görmekteyiz. Hatta onların içimizde yaşıyor, nasıl zor bir hayat yaşadıklarını görüyoruz bizimde onlara elimizden geldiğince yardım yapmamız gerekiyor fakat Allah bizi o durumlara düşürmesin. Ben sadece Suriyelileri kastetmiyorum genel manada dünya üzerinde Müslümanların üzerine yapılan bütün oyunlar için rabbimden şifa diliyorum. Ama inanıyorum tarih tekerrürden ibaret Osmanlı çıkışı gibi bir çıkış yapacağız ve oraya doğru gittiğimiz için Cumhuru Reisimizi baltalamaya çalışıyorlar ama güçleri yetmeyecek, mazlumların duası ona yeter inşallah. Bizim yapmak istediğimiz tek şey devletin verdiği imkânları halkla buluşturmak.

Bayanlara yönelik etkinlikleriniz nelerdir?
Tabi ki bir anneyim ve bir bayanım tabi ki bayanlara yakınlık duyuyorum. Onlara karşı pozitif ayrımcılık yapılmasını başkan bey her zaman söylüyor. Bazı yerlerde ben devreye giriyorum.

Umut masası hakkında bilgi verebilir misiniz?
Umut masasının amacı vatandaşların eskileri, yenileri, kullanmadığı eşyaları için biz vatandaşlara bunları getirin biz alalım yıkayalım, ütüleyelim poşetleyelim aynı ilk günkü gibi ihtiyaç sahiplerine verelim. Tabi bu uygulama güzel bir yankı uyandırdı ve birçok firmalardan yüklü yardımlar aldık. Maddi yardım kabul etmedik, maddi yardım yapmak isteyenleri kişilerle buluşturduk o kişilere gerekli yardımlar yapıldı. Halıdan, Pantolona, çeyiz setine kadar gönderen oldu. Bu uygulama bizim sosyal işlerimize de büyük yardımı oldu. Neredeyse 24 saat çalışan Sosyal işler müdürlüğümüz ve inanılmaz özverili bir ekibimiz var. Elimizden geldiğince bütün kapıları çalmaya gayret gösteriyoruz.

YEDAM Projesinden bahseder misiniz?
Yedam Projesi Yeşilay destekli bir projedir. Sayın Emine Erdoğan'ın destek verdiği bir kurum. Hatta Şanlıurfa'daki projenin açılışını hanımefendi bizzat gelerek kendi yaptı. Yeşilay'ın başkanı sağ olsun bizlere çok büyük destekleri var. Eyyübiye ilçemizde madde bağımlılığı maalesef çok ve şu an madde bağımlılığını belki 20-30 kalemde toplayabilirsiniz. Çok çeşitli madde bağımlılığı ve çok değişik yaş aralığı var bu yönden YEDAM bizim için çok faydalı oldu. Tabi bu yeterli değil kamu spotları, emniyet, halk ve aileler birlikte çalışmalı.

Başkan eşi olmak aile yapınızı etkiliyor mu?
Biz başkanla bir yola girdik bize Allah bir daha nasip eder etmez onu bilemeyiz. Ama eşim bana sen otur kadınsın, sen kendi çocuklarınla ilgilen gibi cümleleri benim eşim hiçbir zaman kullanmadı. Aksine eşim bana sen her şeyi yaparsın diye destek verdi. Ben pazara da, markete de gidiyorum çoğu insan beni pazarda görünce şaşırıyor. Ben mahalle esnafını seviyorum, kafama göre her yerden alış veriş yapıyorum öyle bir sınırlanmam yok. Çünkü toplumda siyaset yapıyorsanız bir defa siz o insanlarla iç içe olacaksınız. Hatta eşim devamlı pazarları gezdiği için benden çok o alış veriş yapıyor.

Diğer başkan eşleriyle görüşüyor musunuz?
Toplantılar veya Devlet büyükleri geldiği zaman görüşüyoruz. Ailece de daha önceden görüştüğümüz insanlar var. Hepimizin yoğunluğu olduğu için ortak noktalarda buluşuyoruz. Ama bölgelerimiz ayrı olduğu için çalışmalarda paslaşmalarımız pek fazla olmuyor. Ama bizler manevi anlamda iç içeyiz.

Eşinizi nasıl buluyorsunuz?
Eşim takdiri hak eden bir insan, kıymeti bilinmesi gereken bir değer. Biz yaklaşık 1 hafta önce Aliyev İzzetbeğoviç'in kültür merkezini açtık açılışa oğlu gelmişti orada babasından bahsederken babam demedi. “Biz o insana saygı duymalıyız” dedi. Onun için bende eşime ne kadar iltifat etsem yani ben eşime olan saygımı bir çerçevenin içine sığdıramam. Eşim olduğu için değil eşimin insani kalbi ve duyguları çok olduğu için eşime saygım sonsuz. Allah onun yar ve yardımcısı olsun.

Eşinizin aldığı şikâyetler var mı?
Elbette ki, meyve veren ağaç taşlanır, padişahın arkasından konuşulur, tabi ki insanın destekleyenleri desteklemeyenleri ve rakip görenleri olur. Bu bir mücadeledir sonuçta yarıştır. Onun yerine gelmek isteyenler de olacaktır ve olmalıdır da. Siyasette seçimle geliyorsunuz tabi sizin yerinize gelmek isteyen insanlar olacaktır.  Mesela sosyal medyada çok sayıda eleştiride alıyoruz ama Allah hepimize yapıcı eleştiriler yapmayı nasip etsin, insanları eleştirirken düşünelim ve sabırlı olalım biz emsali olmayan bir sürü projeye imza attık ve bunların hepsinin sürekliliği var onun için sabırlı olmak gerekiyor. Aslında biz çok yıkıcı eleştiri almıyoruz, eşim çok yapıcı eleştiriler alıyor ve herkesin inanılmaz bir sevgisi var. Çünkü gençlere, kadınlara ve çocuklara yönelik çok güzel projeleri var. Bakın biz buradaki ekibimize de çok güveniyoruz. Bizim burada çalışanlarımız maaşla değil yürekleriyle çalışıyorlar. Şimdi çalışanlarımız yüreklerini ortaya katarken biz nasıl yüreğimizi ortaya koymayacağız.
Bakın işte Kadın Destek Merkezlerimiz, Ak evler, Gençlik Merkezlerimiz var burada her şey mükemmel işliyor. Allah bize daha güzel projeler nasip etsin.

Son söz olarak eklemek istediğiniz konu var mı?
Benim son sözüm, yargısız infaz yapmayalım, dış görünüşle insanları eleştirmeyelim. Devletimizin kıymetini bilelim. Bakın bizim şanlı Bayrağımız şehitlerimizin kanı ile süslenmiştir, onun için Devletimize ve şanlı bayrağımıza sahip çıkalım. Biz bu ülkenin insanıyız tenimiz, dilimiz ne olursa olsun bir bayrak altında yaşıyorsak birbirimize saygı duyup vatanımıza, toprağımıza sahip çıkalım. Bu güzel söyleşi için bende sizlere çok teşekkür ediyorum.

(Röportaj: Aziz Budak - Fatma Keber)

Urfa Çağdaş Şanlıurfa Eyyübiye Ayşe ekinci röportaj vatandaş umud çalışma proje
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı