Advert

Kadınlarımız yeteneklerini kullansınlar

Özellikle yaptığı yardımlarla dikkat çeken Akçakale İlçe Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan'ın eşi Ayşenur Ayhan, bu defa Akçakaleli kadınlara yönelik yaptığı çalışmalarla büyük takdir toplamaya başladı.

Kadınlarımız yeteneklerini kullansınlar
Kadınlarımız yeteneklerini kullansınlar Admin
Advert

Akçakale’de bayanların aktif olmalarını hedefleyen ve bayanlara atölyeler açan Ayşenur Ayhan, İlk önce bayanlar gelir mi diye tereddüte düştüklerini, ancak bayanlara atölyelerin açılmasıyla büyük talepler gördüklerini ve bayanların çok mutlu olduklarını söyledi.

Şanlıurfa Çağdaş Gazetesi’nin bu haftaki konuğu Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ın eşi Ayşenur Ayhan oldu. Belediye Başkan Yardımcısı Naciye Kurt ile Şanlıurfa Çağdaş Gazetesi’ni ağırladı. Haber Müdürümüz Aziz Budak ve Yazı İşleri Müdürümüz Fatma Keber’in sorularına içtenlikle cevap veren Ayşenur Ayhan, başkan eşi olmanın kolay olmadığını, her güzelliğin bir zor yanı olduğunu ifade etti.

İşte Ayşenur Ayhan ile yaptığımız o röportaj:

Kendinizi tanıtır mısınız?

Ben Ayşenur Ayhan, Akçakale Belediye Başkanı eşiyim 4 çocuk annesiyim. Siyasetin dışında ama her zaman içinde olan bir bayanım.

Başkan eşi olmak nasıl bir duygu

Başkan eşi olmak çok güzel bir duygu. Rabbim bunu nasip etmiş bize, her güzelliğin bir zorluğu vardır bizde o zorluğu yaşıyoruz. Başkan eşi olmak kolay değil. Sürekli halkla iç içesin başkanın işi ne kadar yoğunsa bende o kadar yoğunum. Başkan beye ulaşamayan her insan bana kolaylıkla ulaşıyor.

Kadınlara yönelik çalışmalarınız nelerdir?

Kadınlara yönelik çalışmalarımız özellikle bu 2 yıl içinde daha çok arttı. Bende bir bayan olduğum için bayanları da aktif hale getirmek benim görevim. Onların dışarıya çıkmasını istiyorum. Çünkü Akçakale’de çok şükür bunu başardık, bayanlarımız artık dışarıya çıkıyor. Bayanlarımız için bir Kültür Merkezi yaptık çok yakın zamanda faaliyete geçecek, yeni bir atölye açılışı yaptık, bu atölye de yaklaşık 150 bayan çalışıyor. Bayanlarımız çok memnunlar inanın, daha önce tereddüte düştüm acaba bayanlar gelirler mi diye ama o kadar çok talep gördük ki, çünkü evde akşama kadar sıkılıyorlar bu iş onlar için hem bir bir uğraş, hem de para kazanarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.  Şu an herkes çok memnun. Şu an İlçemizde kreş yapıyoruz bu kreşte de bayanlarımız aktif olacak. Benim bütün çalışmalarım bayanlar için. Erkekler için zaten başkan bey mücadele ediyor. Bayanlara önem verdiğimizin bir göstergesi de Akçakale’de bir belediye başkan yardımcımız bir bayandır. Urfa’da bu bir ilkti, ondan sonra diğer belediyeler yavaş yavaş bayanlara önem vermeye başladılar.

Fakir ailelere ne gibi yardımlar yaptınız?

Ben bir çok aileye yardımda bulunuyorum ve bu yardımlardan da zevk alıyorum. İnsanlar haklılar bizden başka gidecek başka yerleri yok. Başkan bey ve ben eşi olarak onlarında sorunlarıyla ilgileniyoruz tabi ki. Bir çok ev tadilatında bulunduk. Evde halısı olmayanlara halı veya başka bir ihtiyaçları varsa onu temin etmeye çalışıyoruz. Çocuk yardımı isteyenlere kıyafet veya okul araç gereçleri temin ediyoruz. Biz elimizden geldiğince her türlü yardımı yapmaya gayret ediyoruz. Biliyorsunuz çok büyük bir belediye değiliz, sonuçta ilçe belediyesiyiz gücümüzün yettiği kadar halkımızın yanında olmaya çalışıyoruz, çaba sarf ediyoruz. Şu an 350 evimiz tespit edildi onların onarımı ve tadilatı yapılacak. Tabi tabii bu sayıyla bitmiyor ki. Gönül isterdi ki her yere yetişelim ama, ufak ilçe olduğumuz için gücümüzün yettiği kadar yetişmeye çalışıyoruz.

Diğer Başkan eşleriyle görüşüyor musunuz?

Tabi başkan eşleriyle görüşüyoruz, çoğumuz zaten arkadaşız. 15 Temmuz darbe girişimi döneminde hep beraberdik, Referandum ve seçim dönemlerinde beraber hareket ediyoruz. İlçe ilçe beraber çalışmalara katılıyoruz.

Eşinizin yoğunluğu aile düzeninizi nasıl etkiliyor?

Yoğunluktan dolayı aile düzenimiz yok gibi. Eşimin dediği gibi ‘Siyasetçinin eşi dul, çocukları yetim olur’ diye bir lafı vardır, Allah korusun tabi. Gerçekten çocuklarına, bizlere fazla vakit ayıramıyor, ama bu onun işi gereği. Tabi ki, bu işe kalkıştığında bunun farkında olarak kalktı. İlçenin sorumluluğu ve yükünü taşımak zorunda. Bende elimden geldiğince ona yardımcı olmaya çalışıyorum. Dediğim gibi her güzelliğin bir zor yanı var. Bu güzelliğinde zor yanı bu herhalde.

Evinizin ihtiyaçlarını siz mi karşılıyorsunuz?

Her şeyi ben yapıyorum, tüm yük benim üzerimde, çocukların okul işi, evin alışverişi bende tabi eksik olmasınlar eve giden gelen fazla. Yani evde bütün yük ve sorumluluk bende. Bu ara Pazar alışverişi yaptığım zaman beni pazarda gören bayanların çok hoşlarına gidiyor. Çoğu insanlarımız beni pazarda gördüğü zaman sıkıntılarını sorunlarını anlatıyor. Tabi pazarda alışveriş yapmayı ben kendim de çok seviyorum. Her halde bayanların özelliği olsa, benimde hoşuma gidiyor pazara gitmek alışveriş yapmak. Yani biz halkla beraberiz, halktan geliyoruz ve halkla iç içeyiz. Zaten siyasetin gereği bu bizler halkla iç içe olmak zorundayız.

İlçenizde rekor sayıda Suriyeli misafirleriniz var, bu misafirlere ne gibi yardım ve etkinlikleriniz oluyor?

Suriye’de çıkan iç karışıklık nedeniyle İlçemize gelen bir çok Suriyeli bayan, erkek ve çocuk olsun bir çok yardımda bulunduk ve halende yardımda bulunuyoruz. Tabi ilçe halkımız bu konuda biraz muzdarip oldu. Çünkü sürekli misafirlerimize gelen yardımları iletiyoruz, çünkü onun vebalini kaldıramam, gerçi halkımız anlayışla karşılıyor, gelen misafirlerimiz şu an ilçemizin iki katı Suriyeli misafirlerimiz, kardeşlerimiz var. Akçakale halkı gelen misafirleri kendi halkı gibi benimsedi. Buraya gelen hiç kimse yabancılık çekmedi. Halkımız evlerini açtılar misafirlere, hepsi kardeş gibi oldular. Misafirlere evlerinden halı olsun, yastık olsun hatta kıyafetlerini veren dahi oluyor. Beraber yaşamaya alışıldı ama zor mu, tabi ki zor. Belediye açısından daha da zor çünkü, bizim belediye ufak bir belediye yetiştiremiyoruz. Yani ilçenin temizliği yetişmiyor, güvenlik açısından sıkıntı oluyor yani her türlü sıkıntıyı yaşıyoruz.

Bundan sonra kadınlara yönelik çalışmalarınız olacak mı?

Tabi ki, ben sürekli bayanlarımızın yanındayım, onların en büyük destekçisiyim. Akçakale’de birkaç atölye açacağız inşallah. Bayanlarımız aktif olsun çalışsınlar neden eve kapansınlar. Bayanlarımız o kadar güzel dikiş dikiyorlar ki, ben dün akşam onları atölye de ziyarete gittim, inanın hayran kaldım. O kadar güzel çalışıyorlar ki, neden bu yetenekleri kullanmasınlar. Hem para kazanıyorlar, hem aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar en büyük şey ise ayakları üzerinde durmayı başarıyorlar. Elimden geldiği kadar olabildiğince bayanları aktif hale getireceğim.

Son olarak eklemek istediğiniz konu var mı?

Kadınlara yönelik projemiz var, inşallah Ocak 2018 tarihinde faaliyete geçecek, bunun yanı sıra birkaç atölye daha açacağız. Benim en büyük hayallerimden biri olan Kreş çalışmamız var inşallah ikinci döneme yetiştireceğiz. Çünkü burada çalışan bayanımız çok, memur kesimimiz çok şu an herkes dört gözle bekliyor. Elimizden geldiği kadar ilçemizi geliştirmeye çalışıyoruz.

Şanlıurfa Çağdaş Gazetesi olarak bizlere zaman ayırdığınız ve sorularımıza yüreklilikle cevap verdiğiniz için teşekkür ediyoruz.

Bende Şanlıurfa Çağdaş Gazetesi’ne yayın hayatında başarılar diliyorum. Bizlere sayfalarınızda yer verdiğiniz için teşekkür ediyorum.

 

Urfa Çağdaş akçakale kadın atölyesi ayşegül ayhan çalışma proje
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı