Advert
Advert

Yetenekli insanlarımıza sahip çıkalım

Gazetemizin bu haftaki konuğu yaptığı yardımlarla ön plana çıkmayı kabullenmeyen Sorkanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm Alpay oldu. Gazetemiz Haber Müdürü Aziz Budak’a konuşan Başkan Alpay, “Üniversite mezunu işsizlerimiz var. Bu yetenekli insanlarımızı kurum ve kuruluşların değerlendirmelerini istiyoruz.” Dedi.

Yetenekli insanlarımıza sahip çıkalım
Yetenekli insanlarımıza sahip çıkalım Admin
Advert

Kendinizi tanıtır mısınız, Derneğiniz Kuruluş amacı nedir?

Ben “Sorkanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” Başkanı Müslüm Alpay.

Derneğimiz, Sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile 14.04.2014 tarihinde resmi olarak kurulmuştur.

Derneğinizin faaliyet alanları ve çalışma konuları nelerdir?

Öncelikle Derneğimizin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi için araştırmalar yapmak. Kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları düzenlemek. Amacın gerçekleştirilmesi için gerekli olan her türlü bilgi, belge, doküman ve yayınları temin etmek, dokümantasyon merkezi oluşturmak, çalışmaları duyurmak için amaçları doğrultusunda gazete, dergi, kitap ve bülten gibi yayınlar çıkartmak. Sağlıklı bir çalışma ortamı sağlamak her türlü teknik araç ve gereci, demirbaş ve kırtasiye malzemelerini temin etmek.

Derneğinizin projelerinden bahseder misiniz?

Derneğimizin projeleri arasında gerekli izinler alınmak şartıyla yardım toplama faaliyetlerinde bulunmak, yurt içinden ve yurt dışından bağış kabul etmek. İhtiyaç duyulan gelirleri temin etmek amacıyla iktisadi, ticari ve sanayi işletmeler kurmak ve işletmek. Üyelerimizin yararlanmaları ve boş zamanlarını değerlendirmeleri için lokal açmış bulunmaktayız. Ayrıca Sosyal ve kültürel tesisler kurmak istiyoruz. Üyelerimizle konser, toplantılar, balo, tiyatro, sergi, spor, gezi ve eğlenceli etkinlikler düzenlemek ve üyelerimizin bu tür etkinliklerden faydalanmalarını sağlamak.

Derneğinizin büyümesi ve etkinleştirilmesi için çalışmanız var mı?

Derneğimizin ileriye dönük projeleri arasında; Dernek faaliyetleri için ihtiyaç duyulan taşınır, taşınmaz mal satın almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek ve taşınmazlar üzerinde ayni hak tesis etmek. Gerek görülmesi halinde yurt içinde ve yurt dışında vakıf kurmak, federasyon kurmak veya kurulu bir federasyona katılmak bizim için büyük bir güç olacaktır. Ayrıca uluslararası faaliyette bulunmak, yurt dışındaki dernek veya kuruluşlara üye olmak, bu kuruluşlarla ortak çalışma yaparak yardımlaşmak derneğimizin geleceği açısından önem arz etmektedir.

Derneğiniz üyelerine ne gibi yardımlarınız olacak?

Vakıf, kamu kurum ve kuruluşlarla ortak hareket ederek dernek üyelerinin yiyecek, giyecek gibi zaruri ihtiyaç maddelerini ve diğer mal ve hizmetlerle kısa vadeli kredi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sandık kurma çalışmalarımız devam etmektedir. Yaklaşık 5 bine yakın üyemiz bulunmaktadır. Bu üyelerimiz içinde fakir ailelerimizde var. Bu ailelerimize Ramazan ve Kurban Bayramlarında başkan olarak kendi cebimden gıda ve yardım paketleri verdim. Reklam yapmadık Allah için kendi fakirlerimize elimizden geldiğince yardımcı olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğim. Derneğimize kayıtlı işsiz üniversiteli geçlerimiz var. Bu gençlerimizden kurum ve kuruluşların faydalanmalarını istiyoruz. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere diğer kurum ve kuruluşların bu yetenekli gençlerimizden faydalanmalarını istiyoruz.

Derneğinizin sıkıntıları var mı?

Dernek olarak en büyük sıkıntımız Valilik olsun, Belediye olsun STK’larla yapılan toplantılara çağrılmamamızdır. STK Toplantılarına kalıplaşmış 10-15 dernek çağrılmakta Urfa için kararlar alınmaktadır. Bizde kendi görüş ve düşüncelerimizi bu toplantılara katılarak anlatmak isteriz.

Eklemek istediğiniz konular var mı?

Dernek olarak 15 Temmuz gecesi Ak Parti İl Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’ü aradım. Başkanım ne yapmamız gerekiyor dedim. O da bana Cumhurbaşkanımız halka sokağa inin çağrısı yaptı dedi. Bizde dernek olarak sokağa indik, Rabia meydanında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın nöbete son diyerek Demokrasi nöbetimizi tuttuk. Allah ülkemize bir daha o günleri yaşatmasın. Bizleri dinlediğiniz için Dünden Bugüne Şafak Gazetesi’ne teşekkür ediyoruz. (Röportaj:Aziz Budak- Urfa Şafak)

Urfa Çağdaş Şanlıurfa Sorkanlılar Derneği Aziz Budak Müslüm Alpay röportaj yetenekli insan
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Ali     0000-00-00 Değerli başkan müslüm Alpay ve yapmış olduğu faaliyetleri takip eden biri olarak kendisini takdir ediyorum.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı