Advert
Advert

Büyüme hızı yavaşlatılmamalı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, Türkiye'nin 2016'nın ilk çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Büyüme hızı yavaşlatılmamalı
Büyüme hızı yavaşlatılmamalı Admin
Advert

2016 yılının ilk çeyreğine ilişkin büyüme rakamları % 4.8 olarak açıklanmasını olumlu karşıladıklarını belirten Şahin, “Beklentiler % 4.5 seviyelerinde idi. Ancak daha da yüksek bir sonuçla büyüme % 4.8 şeklinde geldi. Küresel anlamda bir türlü içinden çıkılamayan ekonomik girdap döneminde büyüme % 4.8 olması fevkalade iyi olduğunu kabul etmek gerekir. Terör belasının tüm hızıyla devam ettiği, bölgesel sıkıntıların alabildiğine sürdüğü, petrol sorununun ihracat pazarlarımızı sıkıntıya soktuğu böyle bir dönemde bu rakam gerçek anlamda sevindiricidir.” dedi.

Şahin yaptığı açıklamada, Hükümetin, Terör olaylarının yaşandığı ve terör olaylarından etkilenen bölgelere hızlı bir şekilde yürürlükte olan teşvikler yanında, ek teşvik paketleri açıklayarak, Sanayileşme ve yatırım hamlesine devam edilmesi, üretim, istihdam ve ihracatımızı arttırarak büyüme hızını yavaşlatmamamız gerekir." dedi.

Büyümeyle güven ortamının arttığını, iş dünyasını beklentilerinin iyileştirmiş olduğunu gördüklerini dile getiren Şahin, Bölgeler arasındaki gelişmişlik farklarının göz önüne alınarak bu büyümeden az gelişmiş yerlerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü ;

"Şanlıurfa'mızın önümüzdeki dönemde güçlü, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme ile yüksek gelirli iller bölgeler arasında yer alabilmesi ve hedeflere ulaşabilmesi için hükümetimiz, yapısal reformları kararlılıkla uygulamaya devam etmeli ve reformların etkinliğini artırmalıdır."

Türkiye ekonomisi kapsamlı yapısal reform ajandası ile uygulanan politikalar sayesinde yüksek istihdam oluşturmaya devam ettiğine işaret eden Şahin , "Küresel krizden bugüne kadar toplam 6,9 milyon kişiye, son bir yılda ise 880 bin kişiye yeni istihdam imkanı sağlanmıştır. Başta Şanlıurfa olmak üzere ülkemizin işsizlik seviyesi yüksek olan il ve bölgelerine pozitif ayrımcılık yapılması gerekli" dedi.

Şahin, 2015 yılını % 4 ile kapatıp, 2016’ya böyle bir başlangıç yapabilmek başarı olarak kayıtlara geçmeli gerektiğini vurgulayarak, Bu şekilde iyi bir başlangıcın aynı ivme ile devam etmesini dilediklerini sözlerine ekledi.

urfa çağdaş şanlıurfa askon orhan şahin büyüme işadamları istihdam küresel kriz terör olayları ivme petrol
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı