Advert
Advert

Eyyübiyeli Kadınlar Sosyal ve Ekonomik Hayatla Tanıştı

Şanlıurfa’da çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler, hasta ve kimsesizler başta olmak üzere toplumun tüm dezavantajlı kesimlerine yönelik destek programları uygulamaya devam eden Eyyübiye Belediyesi, kadın destek merkezleri sayesinde binlerce kadını sosyal ve ekonomik hayata dâhil ediyor.

Eyyübiyeli Kadınlar Sosyal ve Ekonomik Hayatla Tanıştı
Eyyübiyeli Kadınlar Sosyal ve Ekonomik Hayatla Tanıştı Admin
Advert

Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un büyük önem verdiği ve desteklediği, bünyesinde okuma yazma, biçki-dikiş, el sanatları, bilgisayar kurslarının yanı sıra çocuklar için de kreşin yer aldığı Eyyübiye Kadın Destek Merkezleri’ne devam eden kadınlar hem sosyal olarak gelişiyor hem de öğrendikleri meslekler sayesinde ekonomik hayata katılıyorlar.

Her yaştan kadının özel vakit ayırarak katıldığı Eyyübiye Belediyesi Şelale Kadın Destek Merkezi’nde başlatılan kurslarından biri ise, normalde çöp olarak değerlendirilen ağaç, kâğıt, plastik gibi geri dönüşüm malzemelerinin ustalıkla işlenerek gelir getiren ürünlere dönüştüğü küçük bir atölye olarak dikkat çekiyor. El sanatları kursunda öğrendikleri beceriler sayesinde geri dönüşüm mamulü sanat eserleri ortaya koyan kadınlar, ürettiklerini pazarlayarak aile bütçelerine de katkıda bulunuyorlar.

Daha önce eline iğne bile almamış kadınların biçki dikiş kursları sayesinde meslek sahibi olduğu Eyyübiye’de, yüzlerce kadın kendi makinelerini alarak evlerinde terzilik yapmaya başladı. Burada edindikleri meslek sayesinde çok sayıda genç kadın da özel sektörde iş bulma fırsatı yakaladı.

urfa çağdaş eyyübiye kadınlar ekonomi kadın destek
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı