Advert
Advert

Kömür dağıtımı başladı

Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte Urfa merkez ve merkeze bağlı kırsal mahallerlerde ihtiyaç sahibi vatandaşlara kömür yardımı dağıtımına başlandı.

Kömür dağıtımı başladı
Kömür dağıtımı başladı Admin
Advert

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Ağustos ayında yayımlanan karara göre, il ve ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca belirlenecek ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı yapılacağı belirtilmişti. Buna göre, il ve ilçe bazında hane başına tahsis edilecek kömür miktarları bölgenin iklim koşulları, geçmiş yıllara ait dağıtım miktarları, kömürün ısıl değerleri ile afet, acil durum ve benzeri unsurlar dikkate alınarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca belirlenmiş oldu. Yardımdan faydalanacak haneler, her bir il ve ilçede kurulu bulunan vakıflarca muhtaçlık kriterine uygun olarak tespit edildikten sonra, tespiti yapılan hane sayıları Bakanlıkça değerlendirilerek kesinleştirildi. Bu sürecin ardından ise Urfa’da kömür yardımı almaya hak kazanan vatandaşların kömürlerinin dağıtımı gerçekleşiyor.

YARDIM KÖMÜRÜNÜ SATMAK YASAK

Teslimatı yapılan ve yapılmaya devam edilen kömürler muhatap hanenin ısınma ihtiyacının karşılanması dışında herhangi bir tasarrufa konu edilemeyecek. Yardım amaçlı dağıtılan kömürleri satan veya benzer teşebbüste bulunan kişilere karşı ise ilgili kurumlar tarafından yasal işlem başlatılacak.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE KÖMÜR KARTI YA DA KÖMÜR ÇEKİ DAĞITILSIN

Öte yandan bazı vatandaşlar da kömür yerine maddi destek sağlanması gerektiğini söylüyor.

Konuya ilişkin yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar, “Buradan açık açık söylüyoruz. Devlet yardım kömürü dağıtmasın,  Çünkü dağıtılan kömürler yanmıyor, Birde ciddi hava kirliliği oluşturuyor. Devlet bunun yerine ihtiyaç sahiplerine kömür kartı ya da kömür çeki dağıtsın. Vatandaş kendi kömürünü kendisi alsın. Bu şekilde daha sağlıklı olur” çağrısında bulundular.

urfa çağdaş şanlıurfa kömür dağıtımı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı