Advert
Advert

Karaköprü’de kadınlar el emeği halılar üretiyor-VİDEOLU-

Karaköprü Belediyesinin tarafından yürütülen KARAMEK (Karaköprü Mesleki Eğitim Kursları) kapsamında açılan halı dokuma kursunda kadınlar sabır ve özenle el emeği halı dokumayı öğrenip üretim yapıyor

Karaköprü’de kadınlar el emeği halılar üretiyor-VİDEOLU-
Karaköprü’de kadınlar el emeği halılar üretiyor-VİDEOLU- Admin
Advert

Karaköprü Belediyesi sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında toplumun her kesimine yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. Kültür ve sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen KARAMEK (Karaköprü Mesleki Eğitim Kursları) ile vatandaşlar zamanını mesleki ve sanatsal eğitimle değerlendiriyor.

Necmettin Cevheri Kültür ve Gösteri Merkezinde kadınlara yönelik açılan halı dokuma kursunda kadınlar aldıkları eğitimle el emeği göz nuru halılar dokuyarak üretim gerçekleştiriyorlar. Üretilen halılar anlaşmalı firma yoluyla satılırken, halıları dokuyan kadınlar hem boş zamanlarını verimli değerlendiriyor hem de para kazanarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ev hanımlarının sosyal yaşama katılımı için çeşitli projeler yürüttüklerini belirterek açtıkları kurslarda hanımların hem meslek öğrendiğini hem de aile bütçesine katkı sağladığını ifade etti.

Başkan Baydilli, KARAMEK kurslarıyla yüzlerce vatandaşın açılan kurslardan yararlandığını hatırlatarak, “Bu kurslarımızdan tüm vatandaşlarımız yararlanabiliyor ancak özellikle ev hanımlarının kurslarımıza ilgi göstermesi bizi mutlu ediyor. Evdeki faaliyetlerden kalan boş zamanı değerlendirmek isteyen hanımlar kurslarımızda eğitim alıp bir zanaat sahibi olabiliyor.

Halı dokuma kursumuzda da kadınlar emek vererek, sabır göstererek çok güzel halılar ortaya çıkarıyorlar ve üretime kazandırıyorlar. Bu kurslarımızda emek verilerek, sabırla üretilen halılar gerçekten çok beğeniliyor ve talep görüyor. Bu kurslarımıza katılan, zamanını verimli değerlendiren hanımları tebrik ediyorum” diye konuştu.

KARAMEK halı dokuma kurslarında üretilen halılar anlaşmalı firma tarafından teslim alınarak yurt içinde ve yurt dışında satışa sunuluyor.

urfa çağdaş karaköprü kadınlar el emeği halı örme
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı