Advert
Advert

Karaköprü’de kadınlar hem öğreniyor hem kazanıyor

Karaköprü Belediyesinin açtığı meslek edindirme kurslarıyla birlikte kadınlar boş zamanlarını değerlendirerek meslek öğreniyor ve el emeği ürünlerini satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor

Karaköprü’de kadınlar hem öğreniyor hem kazanıyor
Karaköprü’de kadınlar hem öğreniyor hem kazanıyor Admin
Advert

Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından faaliyete geçirilen (KARAMEK) Karaköprü Mesleki Eğitim Kursları ile ilçedeki kadınlar boş zamanlarını değerlendirerek el becerisi ve meslek öğreniyorlar.

Akbayır Mahallesindeki Necmettin Cevheri Gösteri ve Kültür Merkezinde bulunan kurs merkezinde kadınlar dikiş, mefruşat, kuaförlük ve halı dokuma kurslarında he eğitim alıyor hem de buradaki üretimlerinden kazanç elde ediyor.

Boş vakitlerini değerlendirmek isteyen kadınlar kurslara ilgi gösterirken, usta öğreticiler tarafından verilen eğitimlerde kursiyerlere her türlü araç, gereç ve malzeme imkânı sağlanıyor. Kurs tamamlandığında kursiyerlere başarı sertifikası verilecek olup bu sertifika ile kendilerine ait iş yeri açma şansına sahip olabiliyorlar.

Kurslara katılım gösteren kadınlar çok güzel bir ortamda eğitim gördüklerini, boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirdiklerini belirterek bu imkanları kendilerine sağlayan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür ettiler.

Öte yandan KARAMEK kurslarına katılmak ve bilgi almak isteyen vatandaşlar www.karamek.com adresinden başvuru yapıp bilgi alabilirler

urfa çağdaş şanlıurfa karaköprü kadınlar kurs kuaför
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı