Advert
Advert

Başkan Canpolat ile kadınlara yaşam alanları sunuluyor

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın girişimleriyle kadınlara vakit geçirecekleri ortamların oluşturulduğu Milletevleri ve Hanımlar Konağı yoğun ilgi görüyor. Usta öğreticiler tarafından verilen kurslar ile meslek sahibi olan kadınlar, el emeği ürünleriyle aile ekonomisine de katkı sağlıyor.

Başkan Canpolat ile kadınlara yaşam alanları sunuluyor
Başkan Canpolat ile kadınlara yaşam alanları sunuluyor Admin
Advert

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatları ile hayatın her alanında kadınların yanında olan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılıklarını hizmete sunduğu merkezler ile devam ettiriyor.

Milletevleri ve Hanımlar Konağı ile kadınlara yönelik meslek edindirme ve hobi kurslarını devam ettiren Haliliye Belediyesi, kursiyer kadınlara vakit geçirecekleri yeni yaşam alanları sunuyor. Ahmet Yesevi, Süleymaniye ve Sırrın Milletevinde el sanatları, dikiş nakış, kuaför ve okuma yazma kurslarına katılan kadınlara, usta öğreticiler tarafından teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği bu kurslara çocuklarıyla katılan anneler ise çocuklarını kreşe bırakmanın rahatlığını yaşıyor. Kreş hizmetinin de sunulduğu Milletevlerinde; anneler kurslardan aldıkları eğitimlerle meslek öğrenirken, çocukları da akranlarıyla eğlenceli zaman geçirmenin keyfini yaşıyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği kurslarda hem meslek öğrenen hem de aile ekonomisine katkı sağlayan kadınlara ise kursu başarıyla tamamlamaları halinde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor.

KADINLARIN YENİ ADRESİ: HANIMLAR KONAĞI

Başkan Mehmet Canpolat’ın sözünü verdiği ve ikinci şubesi Osmangazi Mahallesine kazandırılan Hanımlar Konağı, kadınların yeni adresi oluyor. Kadınlara pozitif ayrımcılık sunan Haliliye Belediyesi ile Osmangazi Mahalle sakinlerinin hizmetine sunulan Hanımlar Konağı, bölgedeki kadınlara vakit geçirebilecekleri bir ortam sunuyor. Merkezde sunulan dikiş-nakış atölyesi, ahşap boyama atölyesi ve trikotaj kurslarından eğitim alan kursiyerler, el emeklerini sergiliyor. Aldıkları eğitimlerle bir yandan meslek öğrenen bir yandan kullanılmayan ürünlerini burada değerlendiren kadınlar, keyifli vakit geçiriyor. Bu kursların yanı sıra spor hocası eşliğinde sunulan fitness salonunda spor yapan kursiyer kadınlara ise sağlıklı yaşamın ipuçları öğretiliyor. Kendilerine verilen program dahilinde düzenli olarak spor yapan kadınlar, sunulan imkanlardan dolayı Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkürler ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise kadınların yoğun ilgi gösterdiği Milletevleri ve Hanımlar Konağında kurs kayıtlarının devam ettiği kaydedildi.

urfa çağdaş haliliye kadın kadın kurs el emeği yaşam alanı hanım ağa konağı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı