Advert
Advert

Toprak işleme çalıştayı düzenleniyor

9. Koruyucu Toprak İşleme ve Doğrudan Ekim Çalıştayı 11-12 Mayıs tarihlerinde Şanlıurfa'da düzenlenecek

Toprak işleme çalıştayı düzenleniyor
Toprak işleme çalıştayı düzenleniyor Admin
Advert

Urfa Çağdaş / 

Tarımda bitkisel üretimde tohum yatağı hazırlamak amacıyla toprak işleme makinalarının fazla sayıda kullanımı sonucu fosil yakıtların kullanımı artmakta, traktör ile tarımsal alet ve ekipmanların geçiş sayılarının aşırı artması toprak strüktüründe geri dönüşü olmayan bozulma, erozyon ve organik madde kaybı gibi olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Son yıllarda bahsi geçen olumsuz durumların bertaraf edilmesi veya azaltılmasına yönelik sürdürülebilir tarım, işlemesiz tarım ve azaltılmış toprak işleme yöntemlerine olan ilgi artmıştır. Bu durum araştırmacıları bu konularda ihtiyaç duyulan bilgi, beceri ve kurumsal alt yapının entegre edilmesi amaçlı bilimsel AR-GE Projelerinin uygulanmasına yönlendiriyor.

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde 11-12 Mayıs’ta Şanlıurfa’da düzenlenecek olan  9. Koruyucu Toprak İşleme ve Doğrudan Ekim Çalıştayına Ülke tarımına yararlı olmasını amaçlıyor.

Çiftçiler ve teknik elemanlara açık olacak olan '' 9.Koruyucu Toprak İşleme ve Doğrudan Ekim Çalıştayı'' 11-12 Mayıs 2016 Tarihlerinde GAPTAEM Tarımsal Eğitim Merkezinde Yapılacak.

toprak işleme çalıştayı Urfa Çağdaş Doğrudan Ekim Çalıştayı GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Çiftçiler ve teknik elemanlar şanlıurfa GAPTEAM
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı