Advert
Advert

İşler durgun, esnaf perişan

Özellikle son altı ayda piyasalar gittikçe durgunlaştı. “Cirolar yarıdan daha aza indi” diyen esnaf, evine ekmek götüremiyor. Dövizdeki yükseliş birçok zammı da birlikte getirdi.

İşler durgun, esnaf perişan
İşler durgun, esnaf perişan Admin
Advert

“İŞLER ÇOK DURGUN”

Şanlıurfa’nın Eyyübiye İlçesi Demokrasi Caddesinde yıllardır tekstilcilik yapan İzmir Moda Evi sahibi Abdullah Aslan, Durgunluğun kendi sektörlerinde olmadığını, birçok meslek grubu da bu durgunluktan şikâyetçi olduğunu söyledi.

“ESNAF HEP YARINI BEKLİYOR”

Uzun süredir piyasalarda yaşanan büyük durgunluğun esnafı vurduğunu belirten Aslan, “Esnafımız hep yarını bekliyor. Umutlarımız yarında diyor. Ama hep yarın yarın diyoruz, yarında bir şey olmayınca borçlanıyorlar. Banka kredileri ve borçlar insanlarımızı zor durumda bırakıyor.

Faaliyetini sürdüren esnafımız borç batağında. Durum böyle giderse, işlerde durgunluk olursa bir çok esnafımız kapıya kilit vuracak.

“VERGİLER ÇOK AĞIR”

İşlerdeki durgunluğun yanı sıra, vergi, sigorta primleri ve işyeri kiraları çok ağır. Şu an bütün esnafın vergi borcu var. Ne olacağını bizlerde bilemiyoruz. Birçok esnaf kapıya kilit vuracak ve boşta kalacak. Boşta kalan esnaf, iş bulursa ya maaşlı olarak çalışmaya başlayacak ya da işsizler kervanına katılacak.

“PİYASALAR DURGUN”

Piyasalar durgun. Talep yok, insanlar alışveriş yapmıyor. Tekstilin kalbi İstanbul’dur. Son 6 ayda İstanbul’a her gittiğimizde tekstilde yüzde 38-40 arası zam oldu. Bunu insanlar kaldıramıyor, esnaf da vatandaşa derdini anlatamıyor. Piyasaların durgunluğundan vergi ve primini ödeyemeyen esnaf, kurtuluşu kepenk indirmekte buluyor.

(Aziz Budak - Fatma Keber)

Urfa Çağdaş Şanlıurfa tekstil zam esnaf kriz sektör ciro döviz
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı