Advert
Advert

İftara saatler kala yemek kuyruğuna giriyorlar

Şanlıurfa’da yoksul aileler ellerinde yemek kovalarıyla iftara saatler öncesinden, umutları olan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi'nin yolunu tutarak, yemek kuyruğuna giriyor.

İftara saatler kala yemek kuyruğuna giriyorlar
İftara saatler kala yemek kuyruğuna giriyorlar Admin
Advert

Urfa Çağdaş / Hayırseverlerin desteğiyle 24 yıldır faaliyet gösteren Gönüllü Kuruluşlar Aşevi ramazan ayında da yoksul ailelerin yanında oldu. Ramazan ayı boyunca günde yaklaşık bin aileye 2 çeşit sıcak yemek dağıtılıyor. Aşevi ramazanda ailelerin iftar yemeğini saatler öncesinden hazırlayarak bekletmeden yemeklerini vermeye çalışsa da yemek alma derdinde olan ailelerin yığılmasıyla uzun kuyruklar meydana geliyor.

Haşimiyede yer alan aşevi önünde iftara sattler öncesinden yoksul aileler tarafından uzun kuyruklar oluşuyor. Ellerinde yemek kovalarıyla bekleyen çoğunluğunu kadınların oluşturuyor. Aşevinde yoksullar için toplam15 kazan kaynarken iftar için iki çeşit yemek dağıtımı yapılıyor. Sıcak yemeğin yanı sıra Aşevi binlerce mağdur aileye giyim, gıda ve başka yardımlarda yapıyor.

GÜNLÜK 10 BİN KİŞİLİK YEMEK YAPILIYOR

 Aşevindeki faaliyetlerinden bahseden Aşevi sorumlusu Aziz Kutluay, Sadece ramazanda değil yılın 12 ayı ve yaklaşık 24 yıldır binlerce yoksul ve mağdur ailelere hizmet verdiklerini söyledi.

Kutluay, “Yaklaşık bin aileye yardım yapıyoruz. Bu bazen bin 200 aileye kadar çıkıyor bazen de eksiliyor. Ayrıca burada günlük 10 bin kişilik yemek yapılıyor. Buradan yardım alanlar yetimler, dullar, engelliler, asker ve mahkûm aileleri buradan faydalanıyorlar. İhtiyaç sahipleri Aileler tablolarıyla bize müracaat ediyorlar. Evlerine gidilip kontrol ediliyor. Daha sonra burada ne olursa olsun onarla paylaşıyoruz. Genel olarak ana görevimiz bunlara sıcak 2 çeşit yemek vermek. Ramazan ayı olması münasebetiyle biraz daha hızlı oluyor. Biraz daha talep oluyor. İstiyoruz ki bu mübarek günde buraya gelen boş dönmesin. Bunun için gayret ediyoruz. Bize yardımlar geldikçe Allahın izni ile yardımlarımız devam edecek. Biz isteriz ki burası bir aşevi değil de iş evi olsun dünyada hiç yoksul kalmasında bizde kapatalım ama şuan ki durum onu göstermiyor. İhtiyaç sahibi aileler var. Onun için inşallah bu yardımlarımız artarak ulaşamadığımız yoksullara ulaşmak istiyoruz.” dedi.

HAYIRSEVERLERİN YARDIMLARIYLA AYAKTA DURUYORUZ

Aşevinin nasıl ayakta durduğunu nasıl yardımlar yapıldığını da aktaran Kutluay, “ Buraya gelen yardımlar hayırsever kardeşlerimiz tarafından verilen zekâtlar değerlendiriliyor. Gelen yardımlarla alınan gıdalar kazanlarda pişirilip yoksul ve muhtaç ailelere veriyoruz. İstediği gibi yemeği tasarruf edebiliyor. Adak ve sadaka kurbanlarını burada kesiyoruz. Şöyle ki bazen gelip bize parasını veriyor bizde onun adına alıp kasap yerimizde kesiyoruz. Veya kendisi alıp getiriyor. Birde giyim yardımımız var. Yılın on iki ayında giydiriyoruz ama bayram yaklaşıyor diye bayramlıkta dağıtıyoruz. Giyimlerini sağlamaya çalışıyoruz. Birinci ve ikinci el temiz elbise getiriyorlar. O elbiseleri muhtaç ailelerle paylaşıyoruz. Fitrelerini, zekâtlarını hatta oruç fidyelerini burada değerlendirebilirler.”İfadelerini kullandı.

urfa çağdaş şanlıurfa yoksul aileler aşevi yemek kuyruğu ramazan ayı hayırseverler sıcak yemek iftar öncesi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı