Advert
Advert

Mesleğini daha iyi yapabilmek

Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Yeni, sağlık sorunları ve mesleğini daha iyi yapabilmek için Rektör yardımcılığı görevinden ayrıldı.

Mesleğini daha iyi yapabilmek
Mesleğini daha iyi yapabilmek Admin
Advert

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimlik toplantı salonunda Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Yeni ile birlikte düzenlediği toplantıda kararı açıkladı.
Rektörlüğe geldiği günden beri Prof. Dr. Ercan Yeni’nin görevden ayrılma isteği olduğunu söyleyen Rektör Taşaltın; “Rektörlüğe atandığımız zaman Ercan hocadan rektör yardımcımız olarak görev alır mısınız dediğimde kendileri, ‘ben yoruldum kendi işimle uğraşmak istiyorum’ demişti. Bende kendisine, ‘Hocam, sizin bilgi ve deneyimlerinize ihtiyacımız var, üniversiteyi zor durumda bırakmayalım’ diyerek görevi bir nevi zorla kabul ettirmiştik. Ama işler yoluna girdiğinde görevi devretmek şartıyla kabul etti. Bundan üç ay önce hocamız, ‘işler yoluna girdi hocam’ dedi, ben de global bütçeye geçelim sonra konuşuruz demiştim. Şimdi ise global bütçeye geçildiğinden dolayı hastanemiz rahatladı, hocamız tekrardan ayrılmak istedi, işinin başına dönmek istediğini söyledi. Biz de kendi takdiri olan bu talebi kabul ettik” diye konuştu.
BEN HER ZAMAN ŞANLIURFA VE KURUMUMDAYIM 

Şanlıurfa’daki bulunduğu 21 senenin on bir yılını aktif idareci olarak geçirdiğini söyleyen Prof. Dr. Ercan Yeni; “Üç buçuk yıl Başhekimlik, altı buçuk yıl Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Son bir yıl Hocamla beraber çalışma fırsatım oldu, artık yaşımın da verdiği sağlık sorunları, üroloji uzmanı olmam hasebiyle mesleğimi tam hakkıyla yapamamamdan dolayı hocamdan affımı istedim. Hocamın da bahsettiği gibi daha önce de ayrılmak istediğimi belirtmiştim. Hastanenin inşaatı, taşınması gibi bir takım sıkıntılar meydana geldi. Rektörümüzün ve vekillerimizin gayretleri ile maddi sıkıntı aşıldı, global bütçeye geçildi. Burada taşlar yerine oturunca biz pazartesi günü hocamızla görüştük. Dilekçemizi verdik” dedi.

Bugün bazı basın kuruluşlarında çıkan haberlere de atıfta bulunan Prof. Dr. Yeni; “Rektör hoca ile aramızda hiçbir sıkıntı yok. Biz kurum içerisindeyiz, ne hocamıza ne de idaredeki herhangi bir kimse ile kavgamız, kırgınlığımı, küskünlüğümüz yoktur. Bize faydalı olabileceğimiz düşünülürse ve bizim de enerjimizin yetebileceğini düşünürsek verilecek her türlü göreve hazırız. Hocamızla nasip olursa başka görevlerde de çalışmaya hazırız. Basında yer alan spekülasyonların hiç biri doğru değil, biz birçok şeyi birlikte göğüsledik, hocamıza ve ekibine başarılar diliyorum. Yine burada bu kurum içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Hocamla da bir sıkıntım yok, beraberliğimiz devam edecek” diyerek konuşmasını sonlandırdı.  

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimlik toplantı salonunda Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Yeni şanlıurfa başhekim
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı