Advert
Advert

Beyazgül, Mevlidi Nebi Sempozyumuna Katıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ‘‘Hz. Peygamber İnanç ve Doğruluk’’ temasıyla ‘’17.Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu’nun açılışına katıldı.

Beyazgül, Mevlidi Nebi Sempozyumuna Katıldı
Beyazgül, Mevlidi Nebi Sempozyumuna Katıldı Admin
Advert

Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında ‘‘Hz. Peygamber İnanç ve Doğruluk’’ temasıyla ‘’17.Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu’’ Harran Üniversitesinde gerçekleşti. Sempozyuma; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve İslam Birliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Komisyonu Başkanı Abdurrahim Dusak, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Şanlıurfa İl Müftüsü İbrahim Tolan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Abuzar, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Başkan Beyazgül ve katılımcılar sempozyum öncesi Ebru Sanatçısı Doç. Dr. Ömer Sabuncu’nun 17. Geleneksel Ebrû sergini gezdi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Akpınar tarafından “Salavât-i Şerîfe” temalı ilahi dinletisi yapıldı.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’PEYGAMBERİMİZİ TANIMAK ÇOK ÖNEMLİDİR’’

Erkek ve Kadınların Hz. Muhammedin hayatını çok iyi okumaları gerektiğini anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Mevlidi Nebi Haftası çok önemli bir haftadır. Muhabbetten Muhammed oldu hasıl, Muhammed’siz muhabbet ne hasıl. İnsan bir aşkın ürünü, Allahu taala sevmiş ve yaratmış. Peygamberimizi tanımak çok önemlidir. Bizim hayat örneğimizdir. Hanıma hassasiyetini bilen bir peygamber, evreni yaratan Allahu taala’nın muhabbet gösterdiği peygamber örnek peygamberdir. Bunun için erkeklerinde hanımlarında Peygamberimizin hayatını çok okumaları lazım. Bizim bu topraklar, Mevlana, Fuzûlîlerle, Yunus Emrelerle yoğrulmuştur’’ dedi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’MASUM İNSANLAR HEDEF ALINIYOR’’

Filistin’de işgalci İsrail tarafından çocukların ve sivillerin hedef alınarak şehit edildiğini ifade eden Başkan Beyazgül, ‘’İsrail’de bir kimse yanlış yapıyor diyelim. Nasıl düzelteceksin. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, savaş suçları neyi ifade ediyor. Eğer gönüller ölmüş ise neyi ifade ediyor. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde neyin ne olduğu yazıyor. Savaş suçlarıyla çocukları öldürmeyeceksin diyor. Sivilleri öldürmeyeceksin diyor. Niye öldürüyorsun. Bu yazılar kağıt üzerinde, esas yazılması gereken gönüllerdir, kalplerdir, kalplere yazılacak yazı da aşk ile yazılır, muhabbet ile yazılır, sevgi ile yazılır. Eğer sen bunu hayatını hırsla, intikamla düzenlemişsen, kinle düzenlemişsen o kağıdın üzerine ne yazarsan yaz hiçbir anlam ifade etmez. Doğruluğu, hakikatı, özgürlüğü savunan yiğitler tarih boyunca olmuştur ve o yiğitleri de Allahu taala her zaman sevmiştir. Mücadele insanın kendisi için değil, insanlık için olunca güzel, dava insanın kendi hırs ve emelleri için değil insanlık içinse davadır onun adı. İnsanı mutlu eden onun güzel davası olması, güzel bir hedefi olmasıdır. Yoksa bu dünyada herkes yaşar, ölür gider’’ diye konuştu.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, ise ‘’Bu gün gerçekten büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Buradayız ama kalbimiz, gönlümüz Gazze’de, Filistin’de ve orada şehit olan kardeşlerimizin yanındadır’’ dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve İslam Birliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Komisyonu Başkanı Abdurrahim Dusak’ta Sempozyumun Peygamberler şehir Şanlıurfa’da yapılmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Sempozyumun ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Üniversitenin Tıp Fakültesini gezdi. Başkan Beyazgül, burada inme merkezine alınan cihazlar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve İslam Birliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Komisyonu Başkanı Abdurrahim Dusak ve Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ile birlikte Teknokent’te düzenlenen toplantıya katılarak Büyükşehir Belediyesi ile Harran Üniversitesi arasında gerçekleşen projeleri anlattı.

urfa çağdaş şanlıurfa sempozyum harran üniversitesi ilahiyat fakültesi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı