Advert
Advert

İş yapamadığı için dükkanı satılığa çıkardılar

Şanlıurfa Beykapısı esnafı iş yapamadıklarını belirterek işyerlerine satılık yazıları astı.

İş yapamadığı için dükkanı satılığa çıkardılar
İş yapamadığı için dükkanı satılığa çıkardılar Admin
Advert

Hasan Ray/Şanlıurfa OLAY

 Yaşanan çatışmalar ve komşu Suriye’nin iç savaşından kaçan göçmenlerin en fazla sığındığı şehirlerin başında gelen Şanlıurfa’da esnaf iş yapamadığını belirterek isyan ediyor. Beykapısında ikinci el kapı, pencere gibi ürünler satan bazı esnaflar iş yapamadıkları için işyerlerine satılık tabelası astı.

 Beş kuruş iş yapamıyoruz

İş yapamadığından dolayı sitem eden Osman isimli esnaf, “Beş kuruş iş yapamıyoruz. Siftah bile yapmadığımız oluyor. İş yapamıyoruz. Burada ikinci el kapı pencere satıyoruz. Genelde köylüler gelip bu ürünlerimizi alırdı. Artık onlar da gelip bizden alışveriş yapamıyorlar. Çok ucuza ürün satıyoruz ama buna rağmen iş yapamıyoruz” diyerek sitem etti.

Anahtar ve ruhsatlarımızı yetkililere vereceğiz

Suriyelilerden ve  dolayı iş yapamadıklarını söyleyen Ahmet Çoban, kalfalarının haftalıklarını çıkaramayacak durumda olduklarını söyledi. Devletimizin bu duruma bir el atması lazım. Bu Suriyelilere bir el atması lazım biz çıkmazdayız. Esnaf olarak utanmazsak ruhsat ve kilitlerimizi getirip büyüklere teslim edeceğiz” diyerek yetkililere tepki gösterdi.

 Siftah edemez durumdayız

 İş yapmamalarının sıkıntısının nedenlerini anlatan Çoban, bölgede yaşanan çatışmalara işaret etti. Çoban, “Suriyelilerin burada olması, savaşın olması, uzun lafın kısası siftah edemez durumdayız. Büyüklerimizin bu işe artık bir el atması şart. Vallahi kapatacak durumdayız” diyerek tepki gösterdi.

 İşyerlerini satıyorlar

İşyerlerine satılık tabelası asan esnaf yetkililere seslenerek, “Bakın iş yapamaz durumdayız. Elemanlarımızın haftalığını veremiyoruz. İşyerimizi kapatma derecesine geldik. Bakın dükkanlarımıza satılık tabelası astık. Artık bir çare bulun bu işe” diye konuştu.

şanlıurfa beykapısı esnaf
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı