Advert
Advert

“Destekleri son kuruşuna kadar yatırıma dönüştürmeliyiz”

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun hibe programı TÜMSİAD üyelerine anlatıldı. Hedef: kaynakların Şanlıurfa adına son kuruşuna kadar yatırıma dönüşmesi..

“Destekleri son kuruşuna kadar yatırıma dönüştürmeliyiz”
“Destekleri son kuruşuna kadar yatırıma dönüştürmeliyiz” Admin
Advert

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından IPARD II Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı tanıtım programı düzenlendi. TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesinde düzenlenen programda açıklamalarda bulunan TKDK İl Koordinatörü Sadık Yetim, hedeflerinin Şanlıurfalı yatırımcıları kaynaklarla buluşturmak olduğunu söyledi. Bugüne kadar Kurumlarının kaynakların kullanımı konusunda iyi bir sınav verdiğini söyleyen Yetim, “Bir akşam saatinde iş adamlarına yatırım programımızı anlatmak gerçekten gurur verici.. İşadamları bu saatte toplantı yapıyorsa, bürokratlara evde oturmak yakışmaz. Bu anlamda bizler de programın ayrıntıları hakkında toplantılar düzenliyoruz. Şartları uygun olan girişimcilerimizin bu desteklerden azami seviyede yararlanmasını temine çalışıyoruz. Hem İlimizin hem de Bakanımızın bizlere olan güvenini boşa çıkarmamaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantı hakkında açıklamalarda bulunan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M.Sadık Sade ise üretim yapmak isteyenin mutlaka desteklendiği bir ortam oluştuğunu belirtti. Başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere birçok bakanlık ve birimlerinin sayısız desteğinin varlığına dikkat çeken Başkan Sade, “Ülkemizde üretimi destekleyen birçok kurum var. Bu kurumların ya işletme kurarken ya da üretim aşamalarında destek olduğunu memnuniyetle müşahede etmekteyiz. Bizim beklentimiz devletimizin ve uluslar arası fonların bu tip desteklerinin yatırıma dönüşmesidir. Eğer AB havuzunda biriken kendi paralarımız, biz kullanmayıp da başka ülkelerin kasasına girerse işte o zaman üzüldüğümüz gün olur. Tüm yatırımcı arkadaşlarımızdan beklentimiz bu destekleri yatırıma dönüştürmeleridir” şeklinde konuştu.

urfa çağdaş şanlıurfa tarım kırsal kalkınma tümsiad destek yatırımcı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı