Advert
Advert

Çiftçiler 7.İzmir Organik Ürünler Fuarı’nda

Şanlıurfa ve bölgenin diğer illerinden toplam 300 çiftçi ve teknik personel 7.İzmir Organik Ürünler Fuarı ziyaret etti. GAP İdaresi Başkanlığı tarafından koordine edilen 5 günlük Fuar programına Şanlıurfa Ziraat odasından da teknik personeller ile çiftçiler de katıldı.

Çiftçiler 7.İzmir Organik Ürünler Fuarı’nda
Çiftçiler 7.İzmir Organik Ürünler Fuarı’nda Admin
Advert

Organik ve ekoloji fuarına Şanlıurfa ve GAP bölgesi illerinden toplam 300 çiftçi ve teknik personel ziyaret etti. Bu kapsamda GAP İdaresi Başkanlığı tarafından koordine edilen 5 günlük 7.İzmir Organik Ürünler Fuarına katılım yoğun olurken, organik ürün üretimi ve ekoloji konusunda ayrıntılı bilgi verildi. Son yıllarda sağlıklı ürün elde edilmesi konusunda projelere öncelik verildiği gözlenirken 7.İzmir Organik Ürünler Fuarı ile çabaların hayat geçirilmesi amaçlanıyor.

Fuar programı için GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAP TEYAP), GAP Entegre Kırsal Kalkınma (GAP EKK) ve GAP Organik Küme Geliştirme Projeleri (GAP ORGANİK) kurumları da ortak çalışma yürüttü.

Fuar programı kapsamında İzmir’ de organik tarım ve tarımsal danışmanlık hizmetlerinin etkin yapan  Tire Süt ve Süt ürünleri Kooperatifi, TARİŞ, Seferi Pazar, Değirmendere Zeytin Kooperatifi, Bademli Fide Fidan Kooperatifi gibi çiftçi örgütleri ziyaret edilerek, tarımsal örgütlenme bilinci, ürün işleme ve değerlendirme ile mali projeler ve çiftçi örgütlerinde kurumsallık konularındaki tecrübeler paylaşıldı. 

7.İzmir Organik Ürünler Fuarı ŞANLIURFA GAP İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa ve GAP bölgesi illeri Süt ve Süt ürünleri Kooperatifi Bademli Fide Fidan Kooperatifi GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı