Advert
Advert

Kaya; "Urfa ve Türkiye için önemli proje”

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, hem Şanlıurfa için hem de Türkiye için önemli iki tane projeye imza attıklarını söyledi.

Kaya;
Kaya; Admin
Advert

Şanlıurfa Ticaret Borsası tarafından Rekabetçi Sektörler Programına sunularak finansal destek alan Hububat Lisanslı Depoculuk Kurulumu için Teknik Destek Projesi Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya,  Avrupa Birliği’nden hem Pamuk Lisanslı hem de Hububat Lisanslı Depo Projesi için  Hibe desteği aldıklarını ve bununla birlikte hem Türkiye hem de Şanlıurfa için önemli projelere imza attıklarını söyledi.

Şanlıurfa ekonomisinin gelişimine katkı sunmak ve Şanlıurfa’daki tarım ticaretinin rakabet gücünü arttırmak üzere Şanlıurfa Ticaret Borsası tarafından yürütülen Avrupa Birliği ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen Hububat Lisanslı Depoculuğunun bir ekip çalışmasıyla devam ettiğini hatırlatan Başkan Kaya, Pamuk lisanslı Depo Projesi hakkında da bilgiler verdi.  Pamuk Lisanslı Depo Projesi’nin gelecek sezona yetişeceğini de kaydeden Kaya, Projelerin üretici ve sanayici açısından önemine de değindi.

Kaya;  "Projeye verdikleri destekten dolayı; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik’e Bilim, Sanayi ve Tekonoloji Bakanımız Fikri Işık’a, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Bilim , Sanayi ve Tekonoloji Bakanlığı çalışanlarına TOBB Yetkililerine, Avrupa Birliği Delegasyonuna ve emeği geçen herkese ederim.” diye konuştu.

Şanlıurfa Ticaret Borsası İPA Koordinatörü Prof. Dr. Turan Binici ise;  Lisanslı depoculuğun sağlıklı, güvenli ve sigortalı depolama, Ürün satış döneminin bütün bir yıla yayılması, teminat gösterilerek uygun koşullarda kredi kullanılmaıs gibi faydalarının olduğunu anlattı.

Nevali Otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Enver Yalçın, Ümit Erol, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Salih Aydemir, Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Eyyüpoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri,  Disiplin Kurulu ÜyeleriHububat Lisanslı depo Projesi  Teknik Detek Ekibi Takım Lideri, Alexander Belozertsev, Çevre illerden kurum kuruluş amirleri, ilçe Ziraat Odaları Temsilcileri, sektörle ilgili kurum ve kuruluşlar, banka temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. 

Şanlıurfa Ticaret Borsası Mehmet kaya Hububat Lisanslı Depoculuk
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı