Advert
Advert

Tarımsal projelerin değerlendirilmesi çalıştayı yapıldı

İlimizde tarımsal potansiyelin arttırılması ve tarımsal faaliyet gösteren kurumlarla koordinasyonun sağlanması amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve tarımsal faaliyet yürüten kurum, kuruluş ve STK’larla birlikte Tarım Koordinasyon Kurulu oluşturulmuştur.

Tarımsal projelerin değerlendirilmesi çalıştayı yapıldı
Tarımsal projelerin değerlendirilmesi çalıştayı yapıldı Admin
Advert

Bu kapsamda Tarım Koordinasyon Kurulu tarafından GAP Bölge Kalkınma İdaresi ev sahipliğinde düzenlenen, sekretaryasını Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün yürüttüğü “Tarımsal Projelerin Değerlendirilmesi, Uygulanması Gereken Projelerin Tespiti ve Planlanması “konulu çalıştay yapıldı.

              Çalıştaya, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinasyonunda GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının ev sahipliğinde Vali Yardımcısı Tarık AÇIKGÖZ, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin ÇELİK, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Recep GÜNDOĞAN, Bölüm Başkanları, Büyükşehir Belediyesi temsilcisi, ŞİKOP, Halk Sağlığı Müdürlüğü, TARSİM Bölge Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Karacadağ Kalkınma Ajası, Merkez Ziraat Odası, Viranşehir Ziraat Odası, DSİ 15. Bölge Müdürlüğü, Fırıncılar odası, Esnaf Sanatkarlar odalar birliği başkanı, ASKON, TÜMSİAD, katıldı.

                Çalıştayda Uygulanan ve Uygulanması Gereken Tarımsal Projelerin Değerlendirilmesi ve Planlanması, Ekmek Kalitesi ve Fırınlar Hijyeni Projesi, Eğitim Seferberliği Projesi, İlimizde Öne Çıkan Tarımsal Ürünlerde (Pamuk, Fıstık ve İsot) Ulusal Festivaller üzerinde tartışıldı ve çözüm önerileri dinlendi.

                Programın açılış konuşmasında Vali Yardımcısı Tarık AÇIKGÖZ “Tarımsal alanda bu Projelerin uygulanması güzel, tarımsal kurumlar arasında sağlanan koordinasyon tarımla ilgili birçok sorunun da gündeme gelmesini sağlıyor. Tabi bu toplantılar sayesinde koordinasyona yönelik çalışmalar düzenlenmesini, tarımsal sorunlara çözüm bulunmasını ve tarımımızın daha aktif ilerlemesini sağlayacaktır. Ben burada GAP idaresi başkanlığımıza ve başkanımıza ve bu koordinasyon toplantısında çalışan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum.” Dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Murat ÇAKMAKLI “Aylık olarak tarımsal konularda her ay farklı bir konuyu ele alarak bir toplantı yani çalıştay düzenliyoruz. Bu ay Tarım koordinasyon kurulu olarak düzenlediğimiz çalıştayımızı GAP Bölge Kalkınma İdaresi başkanlığımızın ev sahipliğinde gerçekleşiyoruz. Her ay bir konunun ev sahipliğini bir kurumun gerçekleştirmesini planlıyoruz.

Bu gün tarım kurulu aylık koordinasyon toplantısının 3.sünü gerçekleştirmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz.  Sağ olsunlar üniversitemizin ziraat fakültesi dekanlığımızın bünyesindeki hocalarımız, GAP bölge kalkınma idaresi başkanlığı, orman bölge müdürlüğümüz, GAP Araştırma Enstitüsü ve diğer tüm paydaş kurumlarımız ve çok değerli STK’larımızın yer aldığı böyle bir koordinasyon kurulunun 3. aylık toplantısını düzenlemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Çünkü kurumsal diyaloğun bu anlamda STK ve kurumlar arası diyaloğun, üniversitemizin STK ve kurumlar arasındaki iletişimin, ilimiz tarımının geleceği açısından oldukça önemlidir.  Bu anlamda tüm kurum, üniversitemize ve STK’larımıza teşekkür ediyorum.

 Düzenlediğimiz çalıştaylarda konuya yönelik STK’larımızın da ilgi göstereceği aylık ele alınan başlık üzerine bir değerlendirme, paydaş kurumlarımızın faaliyetteki çalışmalar burada paylaşılacaktır. Tabi üniversitemizdeki hocalarımızın bu anlamda önemli katkıları da göz önüne alınarak çalıştayda bir değerlendirme yapılacak ve bu noktada bir planlama ve bu çalıştay sonunda da daha önceki iki çalıştayımızda gerçekleştirdiğimiz gibi bir çalıştay raporu oluşturulacak ve bu rapor ilgili kuruluşlarımızla ve STK’larımızla paylaşılacaktır. İnşallah bu başlığımız bugün bu toplantıda ilimiz tarımı için Şanlıurfa tarımı için hayırlara vesile olur saygılar sunuyorum.” Dedi.

urfa çağdaş tarımsal projeler Bu kapsamda Tarım Koordinasyon Kurulu tarafından GAP Bölge Kalkınma İdaresi ev sahipliğinde düzenlenen sekretaryasını Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün yürüttüğü “Tarımsal Proj
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı