Advert
Advert

Dönüştürülebilir atıklarla çevre kirliliği önleniyor

Haliliye Belediyesi Sıfır Atık Birimi tarafından ilçenin farklı noktalarına kazandırılan Sıfır Atık Marketler aracılığıyla vatandaşların getirdikleri dönüştürülebilir atıklar toplanarak, çevre kirliliğinin önüne geçiliyor.

Dönüştürülebilir atıklarla çevre kirliliği önleniyor
Dönüştürülebilir atıklarla çevre kirliliği önleniyor Admin
Advert

Haliliye Belediyesi’nin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) kapsamında hayata geçirdiği Sıfır Atık Projesinin bir parçası olan Sıfır Atık Marketler ile çevre kirliliği önleniyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Sıfır Atık Birimi tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında ilçenin belirli noktalarına geri dönüşüm kutuları yerleştirilirken, 3 mahalleye Sıfır Atık Market kazandırıldı. Geri dönüşüme katkı sağlanması amacıyla Devteyşti Mahallesi Şehit İbrahim Halil Yıldırım Parkı, Şair Nabi Mahallesi Buluntu Hoca Parkı ve Ahmet Yesevi Mahallesinde kurulan Sıfır Atık Marketler ile vatandaşların getirdikleri geri dönüştürülebilir evsel atıkları karşılığında çeşitli temizlik ürünleri hediye ediliyor. Puan sisteminin işlediği Market’te getirilen atıkların ağırlığı kadar vatandaşlara temizlik ürünü alma hakkı tanınıyor. Vatandaşların katkısıyla her gün yüzlerce kilo kağıt ve bitkisel atık yağ geri dönüşüme kazandırılırken, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından toplanan atıklar ise ayrıştırılmak üzere Atık Dönüşüm Merkezlerine götürülüyor.

Periyodik olarak çalışmaların devam ettiği Sıfır Atık Marketlerde temiz bir çevre için çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.

urfa çağdaş urfa haberleri haliliye atık projesi ekonomi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı