Advert
Advert

Haliliyeli kadınların sosyal ve ekonomik hayatlarına katkı

Haliliye Belediyesi bünyesinde yer alan Millet evlerindeki kurslarla kadınların sosyal ve ekonomik hayatlarına katkı sunmaları amaçlanırken, meslek öğrenen kadınların bu kurslara ilgisi yoğun oluyor.

Haliliyeli kadınların sosyal ve ekonomik hayatlarına katkı
Haliliyeli kadınların sosyal ve ekonomik hayatlarına katkı Admin
Advert

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, bünyesindeki Millet evleri ile kadınlara pozitif ayrıcalık sunuyor.

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla hayatın her alanında kadınların yanında olan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Millet evlerindeki meslek edindirme ve hobi kursları ile kadınlara yeni yaşam alanları sunuyor. Ahmet Yesevi, Süleymaniye ve Sırrın Millet evindeki el sanatları, dikiş nakış, kuaför, okuma yazma ve Kur-an’ı Kerim kurslarına katılan kadınlar, usta öğreticilerden teorik ve uygulamalı eğitim alıyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği bu kurslara çocuklarıyla katılan anneler ise çocuklarını kreşe bırakmanın rahatlığını yaşıyor. Ahmet Yesevi Millet evine kadınların ilgisi yoğun olurken, kreş hizmetinin bulunduğu Millet evinde anneler kurslardan aldıkları eğitimlerle meslek öğreniyor, çocukları da yaşıtlarıyla hem eğleniyor hem de eğlenceli zaman geçiriyor.

Öte yandan, eğitim aldıkları kursları başarıyla tamamlayan kursiyer kadınlara ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika takdim ediliyor. 

urfa çağdaş urfa haberleri haliliye kadınlar kadın kurs millet evleri ekonomi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı