Advert
Advert

Fıstığın Başkentinde Hasat Heyecanı

Yeşil altın olarak bilinen fıstığın başkenti Şanlıurfa’da hasat heyecanı yaşanıyor. Yaklaşık bir milyon 600 bin dekarlık alanda 22 milyonu aşkın ağaçtan üretim gerçekleştiriliyor.

Fıstığın Başkentinde Hasat Heyecanı
Fıstığın Başkentinde Hasat Heyecanı Admin
Advert

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Bozova ilçesine bağlı Avlak mahallesinde fıstık hasadı yapan çiftçileri ziyaret etti. İlk olarak fıstık bahçesine geçen Vali Şıldak, burada ağaçları inceleyerek işçilerle birlikte hasat yaptı. Toplanan fıstıkları dallarından ayırmak için elekten geçiren Vali Şıldak, fıstık tesisini de gezerek, üretim aşamasını inceledi.

Türkiye’nin fıstık üretiminin yaklaşık yüzde 40’ının Şanlıurfa’dan karşılandığının altını çizen Vali Şıldak, “Bozova ilçemize gelerek bir fıstık bahçesinde üretimin bütün aşamalarını görme fırsatı bulduk. Üretim esnasında hasadın yapılması ve işletmede bunun kabuğundan ayıklanıp artık işlemeye hazır hale getirilmesindeki süreçleri gördük.” dedi.

VALİ ŞILDAK: ÜRÜN KALİTESİ VE MİKTARINI ARTTIRMAK İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ

Fıstık üretiminin zor ve zahmetli bir süreç olduğunu hatırlatan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “Fıstığın verimliliğinin arttırılması ve fıstık tarımının yaygınlaştırılması daha uygun şartlarda yapılabilmesi ve birim dekar başına alınan ürünün miktarının arttırılıp kalitesinin yükseltilebilmesi için İl Tarım Müdürlüğümüz çerçevesinde bir çalışma da yürüteceğiz.” ifadelerini kullandı.

Fıstık üretiminden geçimini sağlayan çiftçilerin refah seviyelerinin de yükseltilebilmesi için çalışmalar yapılacağını kaydeden Vali Şıldak, “Bu kapsamda Şanlıurfa’da fıstıktan geçimini sağlayan, fıstık üretimiyle meşgul olan bütün çiftçilerimizin refah seviyesinin arttırılması ve elde ettikleri gelirin yükseltilmesi için çaba göstereceğiz. Çünkü burada gördük ki hakikaten üreticimiz, çiftçimiz bu işin tarımını en iyi şartlarda gerçekleştiriyor. Tarım teşkilatımız da desteğini esirgemeyerek ilaçlama, gübreleme ve verim arttırıcı yenilikler için çalışmalarını sürdürecek. Bütün üreticilerimize bol bereketli kazançlar diliyoruz.” diye konuştu.

Vali Hasan Şıldak’ın fıstık hasadı incelemelerine Bozova Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt ve İl Tarım ve Orman Müdürü Halil Şıtıl eşlik etti.

urfa çağdaş şanlıurfa fıstık hasadı beyaz altın
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı