Advert
Advert

"Akçakale'li Esnaf, enflasyona inat ekmek fiyatlarını düşürdü."

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki fırıncılık yaparak geçimini sağlayan Yahya Durmuş adlı esnaf, zorlu ekonomik koşullara rağmen ihtiyaç sahibi ailelerin mağdur olmaması için ekmek fiyatlarını düşürdü.

Admin
Advert

Türkiye genelinde her geçen gün artan ekmek fiyatları, enflasyonu daha fazla hissettirirken, Günlük ekmek tüketiminin Türkiye sıralamasının en başında olduğu Şanlıurfa da ise bu durum daha fazla kendini hissettiriyor.

 Türkiye genelinde artan ekmek fiyatlarına rağmen Akçakale'de somun ekmeği üreten Yahya Durmuş adlı bir esnaf, toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ederek ekmek fiyatlarını düşürdü. Durmuş, ürettiği ekmekteki kâr marjını düşürerek 5 ekmeği 20 TL'den satışa sundu. İlçede günlük ekmek tüketimi fazla olan ailelerin rağbet ettiği somun fırınında üretim iki katına çıkarıldı. Fırıncı esnafının yaptığı bu hizmet sayesinde İhtiyaç sahibi ailelerin sofralarına daha fazla ekmek koymaları sağlanıyor.

Yüzbinlerce mültecinin de yaşadığı ilçede, esnafın bu hizmeti oldukça takdir topluyor. Yaptığı hizmeti dayanışma ruhuyla yaptığını ifade eden Yahya Durmuş şunları söyledi: "Ekmek, her insanın temel gereksinimleridir. Bu zorlu süreçte ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatmak, toplumsal dayanışmanın bir gereğidir. Biz de bu düşünceyle hareket ediyoruz" dedi.

Akçakale’li vatandaşlar ise yapılan bu hizmetin oldukça makbule geçtiğini belirterek fırıncı esnafını takdir ettiklerini ifade ettiler. Vatandaşlar: "fırıncı Yahya usta gerçekten övgüyü hak ediyor. Kendisi sadece ekmek değil, aynı zamanda bu zorlu süreçte bizlere umut da dağıtıyor.” Dediler.

urfa çağdaş akçakale esnaf ekmek fiyatı fiyat indirimi ekonomi günlük ekmekiekmek tüketimi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı