Advert
Advert

Urfalılardan 'kira krizi' yorumu

Son zamanlarda hızla artan kira bedelleri, ev sahibi ve kiracıları karşı karşıya getiriyor.

Urfalılardan 'kira krizi' yorumu
Urfalılardan 'kira krizi' yorumu Admin
Advert

Depremlerin ardından ülke genelinde hızla artan fahiş kira artışları ev sahibi ve kiracıları karşı karşıya getiriyor. Gerilimler yer yer yaralamalı ve ölümlü kavgalara da neden oluyor. Kira tespit ve kira tahliye davalarının yanı sıra taraflar arasındaki uyuşmazlık nedeniyle fiziksel şiddete varan şikayetler de yükselişe geçerken kira fiyatlarındaki afaki artışları fırsat gören mülk sahipleri kiraya zam yapmak için her yolu mübah görmeye başladı.

Söz konusu bu durumla ilgili Bakır isminde ki bir vatandaş bunu hükümettin yanlış politikalarına bağlarken, “Hükümettin yanlış politikasından dolayı durum buraya geliyor. Bununla birlikte yabancı uyruklulara ev verdiler ev bulanamıyor artık” dedi.

ALLAH’A HAVALE EDİYORUZ

Her taraftan zamlarla halkın sırtına bindiklerini söyleyen Mustafa adında ki emekli bir vatandaş da,“ Her taraf zam, zam, zam bunun sonucu gidip cumhurbaşkanına dayanıyor. Cumhurbaşkanı zam yaptı mı ev sahibi o kira ile geçinemeyip o da zam yapıyor. Bir litre mazot 35 lirayı buldu, halk nasıl geçinecek? Emekliye vermiş yüzde 25, en düşük emekli 7500 lira alıyor. Kendi aylığına 40 bin lira zam yaptı. Milletvekillileri çifte maaş alıyor. Yani emekli maaşının yanında tekrar milletvekilli olup başka bir maaş alıyor. Bunlar tasarrufa gitsin, halk neden tasarrufa gidiyor ki. Halk zaten ölmüş, halkın neyinden tasarruf edecekler. Her birinin altında katrilyonluk arabalar var. Bunun şoförü ayrı, koruması ayrı, sekteri ayrı.  Bu para halktan çıkıyor. Halkın sırtına binmişler, halkı kırbaçlıyorlar. Böyle bir dünya yok, Allah’a havale ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

İKİSİNİN DE HİÇBİR SUÇU YOK

Suç gelir ve giderleri birbiriyle dengelemesini bilmeyen kişilerden başlıyor diyen Ahmet Çiçek ise, “Ev sahibinin ya da kiracının yapabileceği bir şey yok. Ev sahibi bütün giderlerini karşılamak için bir kira bedeli ortaya koyuyor, kiracı da gücünün üstüne çıkan bir fiyatla karşı karşıya kalıyor. İkisi de istemsizce karşı karşıya geliyor. İkisinin de hiçbir suçu yok. Suç gelir ve giderleri birbiriyle dengelemesini bilmeyen kişilerden başlıyor. Ev sahibi ile kiracı arasında ki anlaşamamazlığı düzelteceğimize dış ve iç alımları düzeltsek daha iyi olur” şeklinde konuştu.

HÜKÜMET BAZI ŞEYLERE NASIL BİR KANUN GETİRİYORSA ONUN DA PEŞİNE DÜŞMESİ LAZIM

İsmini vermek istemeyen bir diğer vatandaş da, “Vatandaş bu konuyla ilgili ne kadar ilgilense boş. Hükümet bazı şeylere nasıl bir kanun getiriyorsa onun da peşine düşmesi lazım. 10 liralık bir malzemenin 30 liraya satılmasında nasıl bir denetleme yoksa bunda da yok. Bir kişi 2 bin liralık evini 10 bin liraya kiraya veriyor. Dolayısıyla bu fahiş rakam karşısında hükümettin denetim yapması lazım. Ev sahibinin gözü aç onu anladık fakat Türkiye’de genel anlamda yoksulluk krizi var.

MİLLET NE EV ALABİLİYOR NE DE EV BULABİLİYOR

Son olarak da Sinan G.,, “Kendim Viranşehirliyim, son zamanlarda kiralarda fahiş bir artış var. Bu durumdan bende şikayetçiyim. Gönül ister güzel bir evde ucuz oturalım ama bu durum neredeyse imkânsız artık. Millet ne ev alabiliyor ne de ev bulabiliyor” sözlerini kaydetti.

urfa çağdaş şanlıurfa kira krizi ev sahibi kiracı kira bedeli
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı