Advert
Advert

Yeni asgari ücret belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin 11 bin 402 liraya yükseltildiğini açıkladı.

Yeni asgari ücret belli oldu
Yeni asgari ücret belli oldu Admin
Advert

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısı bugün yapıldı. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol katıldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücretin 1 Temmuz itibarıyla yaklaşık yüzde 34 artışla net 11 bin 402 TL'ye yükseltilmesini kararlaştırdı. Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Komisyon toplantısından sonra yaptığı açıklamada, asgari ücret artışının uzlaşmayla belirlendiğini söyledi.

Işıkhan, "2023 yılının ikinci yarısında geçerli olacak brüt asgari ücret tutarı 13 bin 404 TL olurken, net tutar 11 TL 402 TL olarak belirlendi." dedi.

Konuya ilişkin Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Geçen yıl ara zamda yüzde 30 civarı zam verilmişti. Bugün yüzde 34. Asgari ücreti artırıp enflasyon belli bir noktaya gelmezse önemi kalmıyor. İnşallah enflasyon belli bir noktaya gelir de alım gücümüz korunur. Pazardaki, marketteki fiyatların kontrol altına alınması temennimiz. Yoksa bu zamların anlamı kalmıyor" dedi.

GÖRÜŞMELER 13 HAZİRAN'DA BAŞLAMIŞTI

Asgari ücrete ara zam için görüşmeler 13 Haziran'da başlamıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki toplantı sonrası yapılan açıklamada Türk-İş Heyet Başkanı Veli Solak, "Masada herhangi bir rakam yok. Hayat koşullarına, enflasyona, zamlara uygun bir rakam ortaya çıkartılmalıdır" demişti.

İkinci toplantı ise 19 Haziran'da gerçekleştirilmişti. Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl'ın başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılmıştı. >>www.baraj.com.tr

urfa çağdaş asgari ücret tespit komisyonu
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı