Advert
Advert

İHH'dan yetimlere büyük yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilciliğince gerçekleştirilen "Yetimleri Sevindirme ve Yardım Programı" etkinliği kapsamında, kent genelindeki 348 Suriyeli yetim çocuk, yakınlarıyla evlerinden servislerle alınarak, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'na getirildi.

İHH'dan yetimlere büyük yardım
İHH'dan yetimlere büyük yardım Admin
Advert

Programa Vali Yardımcısı Belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda STK başkanı da katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Suriyeli çocuklar ilahiler okudular ve bir tiyatro gösterisinde bulundu.

Burada konuşan İHH Şanlıurfa İl Temsilcisi ve Bölge Koordinatörü Behçet Atila, vakıf olarak savaş başladığından bu yana hem Suriye’de hem de Türkiye'deki Suriyeli yetimlere sahip çıkmaya devam ettiklerini söyledi.

Yardım çalışmalarını hayırseverlerin desteğiyle sürdürdüklerini belirten Atila, başta Türkiye olmak üzere, dünyanın farklı bölgelerinde ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmaya çalıştıklarını, yetimlerin barınma, gıda, giysi, eğitim ve sağlık giderlerinin düzenli olarak karşılandığını kaydetti.

Yardım yaparken karşılık beklemediklerini vurgulayan Atila, "İHH olarak toplamda 87 bin yetime, sponsorluk yapıyoruz, Urfamızdada toplam 1021 yetimimize spondoruz, bunların 348’i Suriyeli kardeşlerimizdir. Bu programımızda da sponsorluk kapsamında 348 Suriyeli yetim yavrumuzun her birine bin 140 lira olmak üzere yaklaşık 400 bin lira nakdi yardım yapacağız. Çocuklarımıza desteklerinden dolayı sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Programa katılan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız da Suriyelilerin ülkelerine terk ederek Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldıklarını, en çok sığınmacının da Şanlıurfa'ya geldiğini anımsattı.

Çalışmaları dolayısıyla İHH yetkililerine teşekkür eden Yıldız, bu tür etkinliklerin süreceğini aktardı.

Suriye'de yaşanan drama ilişkin sinevizyon gösteriminin de yapıldığı programda daha sonra çocuklara zarflar içerisinde nakdi yardım ve kışlık yardımı olarak atkı, bere ve eldiven de verildi.

Muhacir yetim anneleri, soğuk kış günlerinde yapılan bu yardımın kendileri için büyük önem taşıdığını ifade ederek İHH yetkililerin teşekkür etti. Yetimlerin sevinci görülmeye değerdi.

urfa çağdaş şanlıurfa ihh yetimlere yardım milli eğitim suriye suriyeli yetimler savaş sığınmacı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı