Advert
Advert

UKÜ’de gelenek bozulmadı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi sonuçlarına göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Üniversiteleri arasında önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda en yüksek yerleşme oranını yakalayarak geleneği bozmadı.

UKÜ’de gelenek bozulmadı
UKÜ’de gelenek bozulmadı Admin
Advert

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) genelinde önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda en yüksek yerleştirme oranını yakaladı

Üniversite’nin Tanıtım Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, UKÜ 2016 ÖSYS Yerleştirme Sonuçlarına göre KKTC’deki üniversiteler arasında en yüksek yerleştirme oranına sahip üniversite oldu.

UKÜ’ye yerleşen öğrenci sayılarında ise 2015 yılı dikkate alındığında, 2016 yılında yüzde 12 oranında bir artış yakalandı.

Yapılan açıklamada, KKTC’nin köklü üniversiteleri arasında kontenjan sayıları dikkate alındığında en yüksek yerleştirme oranının yakalanmasının, UKÜ’nün uluslararası standartlardaki eğitimine gösterilen güvenin bir yansıması olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra uygulanan doğru stratejilerde elde edilen başarı da önemli bir etken oldu.

2016 ÖSYS Yerleştirme Sonuçları’na göre elde edilen büyüme oranı ile birlikte, 3’ncü ülkelerden gelen başvurular da dikkate alındığında, 2016 yılında UKÜ’de öğrenci sayısında önemli bir büyüme ivmesinin yakalanacağı vurgulandı.

urfa çağdaş UKÜ KKTC ÖSYS
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı