Advert
Advert

UKÜ Güneydoğulu Öğrencileri Bilgilendirdi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilciliği, düzenlediği seminerler dizisiyle Güneydoğulu öğrencileri bilgilendirdi.

UKÜ Güneydoğulu Öğrencileri Bilgilendirdi
UKÜ Güneydoğulu Öğrencileri Bilgilendirdi Admin
Advert

Urfa Çağdaş / Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İçmimar, İş Sağlığı ve Güvenliği ve Eğitim Uzmanı Adalet Yıldırım,  sorumluluk alanı olan Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Siirt, Mardin ve Bingöl’de düzenledikleri seminerler dizisiyle öğrencileri ‘meslek seçimi ve iyi bir üniversite’ konusunda bilgilendirdiklerini söyledi.

UKÜ Güneydoğu Bölge Temsilcisi İçmimar, İş Sağlığı ve Güvenliği ve Eğitim Uzmanı Adalet Yıldırım, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Bingöl, Siirt ve son olarak Batman Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde salonu dolduran öğrencilere Meslek Seçimi, İçmimarlık, İş Sağlığı ve Güvenliği ile Eğitim konusunda bilgi verdi.

Yıldırım, lise eğitiminden sonra üniversite eğitiminin bir kişinin yaşamındaki en önemli süreçlerden biri olduğunu ve öğrencilerin bu süreci çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.

Yıldırım,  “Meslek seçimi insan hayatının en önemli virajlarından biridir. İnsanların yaşamlarındaki dönüm noktası adata meslek seçimidir. Çünkü insanlar seçtikleri mesleği yaşamları boyunca sürdürmektedirler. Dolayısıyla meslek seçimini ince eleyip sık dokuyarak yapmak gerekir. Bir insan sevmediği bir mesleği seçer ise bu yaşamı süresince mutsuz olacağı anlamına gelir. Mutlu bir yaşamın yolu insanın sevdiği mesleği yapmasından geçer. Sevdiğiniz mesleği yapmanız evlilikten, işyerinizdeki pozisyonunuza kadar her şeyinizi etkiler” dedi.

YILDIRIM: ÜNİVERSİTE SEÇİMİ DE ÖNEMLİ

UKÜ Güneydoğu Bölge Temsilcisi Adalet Yıldırım, öğrencilerin iyi bir meslek seçimi konusunda karar verdikten sonra, bu mesleğin eğitimini alacağı üniversiteyi seçme konusunda da gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi.

Yıldırım, meslekte daha donanımlı olmak için üniversitelerin sunduğu imkanların iyi araştırılması gerektiğini ifade ederek, “Mesleğinize ne kadar donanımlı atılırsanız, kariyerinizde o kadar çok yükselirsiniz. Tabi bunun için iyi bir üniversite seçmek gerekir. UKÜ, Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’da 900 bin metrekare alana kurulu bir kampüs üniversitesidir. 27 farklı ülkeden akademisyen kadrosu, 89 farklı ülkeden 12 bin 500 dolayında öğrencisi, geniş burs imkanları, çift anadal ve yandal, İngiltere’den çift diploma imkanı, 4+1 tümleşik eğitim, konforlu ve güvenli yurtlar, özel paket bursları ve zengin kampüs yaşamı ile çok geniş imkanlar sunmaktadır” diye konuştu.

GÜNEYDOĞULU ÖĞRENCİLER İLK SIRADA

Yıldırım, UKÜ’ye Türkiye’den en fazla öğrencinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden geldiğini, üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı, Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, Tanıtım, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Pelin Bengisu’nun bölgeye özel önem verdiklerini belirterek, Diyarbakır ve Şanlıurfa’dan da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne direk uçak seferlerinin başladığını da sözlerine ekledi.

Yıldırım, programın son bölümünde ise öğrencilere İçmimarlık, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda bilgi verdi. Seminer, soru cevap bölümüyle son buldu.

urfa çağdaş Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi UKÜ Güneydoğu Bölge Temsilcisi Adalet Yıldırım Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti lefkoşa öğrenciler bilgilendirildi diyarbakır şanlıurfa
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı