Advert
Advert

Harran Ovasına teknik gezi

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü son sınıf öğrencileri ve bölüm öğretim üyesi Doç.Dr. Ali Volkan Bilgili, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü (GAPTAEM) Talat Demirören Araştırma İstasyonu ve Harran Ovasına teknik bir gezi gerçekleştirdiler.

Harran Ovasına teknik gezi
Harran Ovasına teknik gezi Admin
Advert

Urfa Çağdaş / Gezi kapsamında öğrenciler Dr. Abdullah Suat Nacar, Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Çıkman, Ziraat Yüksek Mühendisi Gökhan Akkuş ve Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Karagöktaş tarafından sırasıyla “Doğrudan Anıza Ekim Çalışmaları ve Bu Amaçla Kullanılan Alet ve Ekipmanlar”, “Buğday Tarımında Damlama Sulama Sistemleri Denemeleri”, “Nar Yetiştiriciliğinde Toprak Besleme” ve “Taban Suyu Dalgalanmalarının Toprak Besin Elementleri ve Bitki Beslenmesi Üzerine Etkileri “ile ilgili araştırma çalışmaları hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Ayrıca gezi kapsamında öğrencilere Harran ovasında bulunan Harran ilçesi İmambakır ve Bozyazı köylerinde uzaktan algılama tekniği kullanılarak toprak tuzluluğunun takibi uygulaması yaptırılmıştır.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Doç.Dr. Ali Volkan Bilgili, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme son sınıf öğrencileri ile birlikte dönem içerisinde görmüş oldukları dersler kapsamında teknik bir gezi düzenlediklerini söyledi.

 Bu gezide öğrencilere elektromanyetik dalgaların kullanıldığı uzaktan algılama tekniği ile toprak tuzluluğunun takibine yönelik uygulamanın saha çalışmasını yaptıklarını söyleyen Doç. Dr. Bilgili sözlerine şöyle devam etti; “Öğrencilerimiz, ülkemizin en önemli tarım alanlarından olan Harran Ovası topraklarını erozyondan koruyacak toprak kalitesini artırıcı oldukça önemli bir uygulama olan “Doğrudan Anıza Ekim ve Azaltılmış Toprak İşleme” çalışmaları hakkında yerinde bilgi sahibi oldular. Ayrıca öğrencilerle ülkemizde önemi gün geçtikçe artan Hassas Tarım uygulamaları kapsamında Harran Ovasında tuzdan etkilenmiş alanlarda laboratuvar analizlerine gerek kalmadan kolay, hızlı ve çok fazla işgücü gerektirmeyen bir yöntem olan elektromanyetik dalgaların kullanıldığı uzaktan algılama tekniği ile toprak tuzluluğunun takibine yönelik bir uygulama gerçekleştirdik” dedi.

 

urfa çağdaş Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Karagöktaş teknik gezi Harran Ovası Doğrudan Anıza Ekim Çalışmaları Bitki Besleme Bölümü GAP Tarımsal Araşt
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı