Advert
Advert

Eyyübiye Yerleşkesinde Dış Ticaret Semineri

Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda Kariyer Günleri kapsamında bir seminer düzenlendi.

Eyyübiye Yerleşkesinde Dış Ticaret Semineri
Eyyübiye Yerleşkesinde Dış Ticaret Semineri Admin
Advert

Eyyübiye Kampüsünde, Üniversitenin Dış Ticaret Bölümü tarafından düzenlenen Kariyer Günleri seminerine, Şanlıurfa İl Gümrük Müdür Yardımcısı Hasan Aydın, Okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Seminerde öğrencilere, gümrüklerde gerçekleştirilen teknik ve hukuki uygulamalar,  ürün muayeneleri ve güvenlik aşamaları hakkında bilgiler verildi. Öğrencilerin uygulamada merak ettikleri konulara yönelik teknik uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar, öğrencilerin sektörle ilgili bilgilenmesine katkı sağladı.

Türkiye’deki gümrük uygulamalarının bölgedeki olağan dışı durum nedeni ile yaşadığı sorunları da anlatan uzmanlar, öğrencilerin gümrük alanında meslek edinmek için ihtiyaç duydukları bilgileri de dinleyicilerle paylaştılar.

Dış Ticaret Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Aziz İlgazi, seminerde yaptığı konuşmada, eğitimin sadece teorik bilgilerden ibaret olmadığını, bu tür seminerlerle öğrencilerimizi sektörle buluşturduklarını, bu faaliyetlerin öğrenci üzerinde olumlu etkiler bıraktığını söyledi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. M. Sami Belet, Yüksekokul tarafından düzenlenen bu tür faaliyetlerin öğrencilere sektörü daha yakından tanıma fırsatı sunduğunu ve mezun olduktan sonra iş hayatına başlarken fayda sağlayacağını ifade etti.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı