Advert
Advert

Suriyeli çocuklara trafik eğitimi

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik Timleri tarafından, trafik kurallarının insan hayatındaki önemine dikkat çekmek ve kentte yaşayan vatandaşları trafik konusunda bilinçlendirmek maksadıyla, 26.000 kişinin barındığı Akçakale İlçesi Süleymanşah Konaklama Suriyeli çocuklara genel trafik kuralları konusunda trafik bilgilendirme semineri verildi.

Suriyeli çocuklara trafik eğitimi
Suriyeli çocuklara trafik eğitimi Admin
Advert

Fatma Keber-Urfa Çağdaş / Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında trafik kazalarını azaltmak için planlanmış, hazırlanan sunumlar çocukların anlayacağı şekilde Arapça ‘ya çevrilrilerek anlatıldı.

Türkçe ve Arapça olarak Şanlıurfa İl J.K.lığından görevlendirilen J.Trafik Tim Komutanı kadın astsubay tarafından Türkçe anlatımı yapılarak, Arapça bilen tercümanın trafik eğitimini Arapça olarak sunuldu.

Trafik bilgilendirme seminerinde;

Trafiğin tanımı ve trafiğin insan hayatındaki önemi, Trafikte çocukların dikkat etmesi gereken genel kurallar, Çocukların yolda ve kavşaklarda karşıya geçişlerde uyacağı kurallar, Trafikte görme,görülme ve duymanın önemi, Trafik işaret ve işaretçileri ve onlara uyma sırası, Araçlarda güvenli yolculuk ve emniyet kemerinin kullanımı ve önemi,     Çocukların uygun alanlarda oyun oynamaları, Yayaların yaya kaldırımını kullanmaları ile yaya yolunda dikkat edilmesi gereken hususlar, Çocukların bisiklet sürerken dikkat etmesi gereken güvenlik tedbirleri ile bisikleti kullanacağı alanlar ve buralarda uyacağı kurallar, konularında sunum yapıldı.

Geniş katılımın olduğu Trafik seminer sonunda çocuklara futbol topunun yanı sıra, içerisinde oyuncak araba, oyuncak bebeklerin bulunduğu hediye paketleri ile hikâye kitapları dağıtıldı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Jandarma Trafik Timleri gece, gündüz demeden vatandaşlarımızın güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak maksadıyla sorumluluğuna verilen yollarda gerekli güvenlik tedbirlerini almakta, ayrıca sürücülerin, yayaların ve öğrencilerin trafik konularında bilgilendirme çalışmaları aralıksız devam etmektedir.” Denildi.

Urfa Çağdaş Şanlıurfa İl Jandarma komutanlığı trafik eğitimi suriyeli çocuklar trafik timi arapça tercuman hediye paketi kazaların azaltılması
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı