Advert
Advert

Halfeti'de kadın sağlık seminerleri devam ediyor

Halfeti Belediyesi öncülüğünde kadınlara dönük gerçekleştirilen sağlık eğitimleri kapsamında Aşağı Göklü Mahallesi'nde kadınlar ile bir araya gelindi.

Halfeti'de kadın sağlık seminerleri devam ediyor
Halfeti'de kadın sağlık seminerleri devam ediyor Admin
Advert

Halfeti Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü öncülüğünde ilçeye bağlı mahallelerde Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğiyle verilen sağlık eğitimleri devam ediyor. Çalışmalar kapsamında bu kez Aşağı Göklü Mahallesi’nde kadınlara sağlık eğitimi verildi. Eğitimde kişisel hijyen, aile planlaması ve üreme sağlığı ile rahim ağzı kanserlerine ilişkin ele alınan konular üzerinden bilgiler verildi.

HİJYEN ÜZERİNDE DURULDU

Eğitimde kişisel hijyeni etkileyen faktörler arasında bulunan kültür, sosyal-ekonomik durum, aile, kişilik ve hastalıklar hakkında aktarımlarda bulunuldu. Yine; el, deri, ağız, ayak, genital, tuvalet ve mutfak hijyeninde dikkat edilmesi gereken ve önemli etkenlerin imkanlar dahilinde nasıl sağlanabileceğine ilişkin paylaşımlarda bulunuldu.

ERKEN TEŞHİS ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

Eğitim kapsamında üreme sağlığına ilişkin de doğum kontrol yöntemleri görsel olarak paylaşılarak anlatıldı. Yine sağlıklı hamilelik ve doğum için dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verilirken, meme kanseri ve rahim ağzı kanseri gibi kadın hastalıkları ele alındı. Kadınlara kendi kendine meme muayenelerini yapabilecekleri, rahim ağzı kanseri içinde zaman zaman yapabilecekleri testler ve korunma yöntemleri hakkında bilgiler verildi. Eğitimde kapsamında olası yaşanabilecek hastalıklarda erken teşhisin önemine de vurgu yapıldı.

Eğitim sonunda aktarımı yapılan sağlık konularına ilişkin broşürler dağıtılarak eğitim sonlandırıldı.

Halfeti Belediyesi Aşağı Göklü Mahallesi’nde kadınlara sağlık eğitimi sağlıklı hamilelik rahim ağzı kanseri meme kanseri ve rahim ağzı kanseri kadın hastalıkları
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı