Advert
Advert

Turan: Şanlıurfa’nın üniversiteye yerleşme oranını yüzde 50’lere çıkaracağız

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ve Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir Eyyübiye Halk Eğitim Merkezi’nde verilen (Destekleme ve Yetiştirme Kursu) DYK kurslarını ziyaret etti.

Turan: Şanlıurfa’nın üniversiteye yerleşme oranını yüzde 50’lere çıkaracağız
Turan: Şanlıurfa’nın üniversiteye yerleşme oranını yüzde 50’lere çıkaracağız Admin
Advert

Öğrenciler için hazırlanan kaynak kitap, kırtasiye malzemesi ve çantaların dağıtıldığı ziyarette öğrencilere hedeflerini soran Turan, “Hayallerinizi serbest bırakın. Dört ay boyunca amacınıza kilitlenin. Başarılı olacaksınız. Yeter ki isteyin. Biz size güveniyoruz” dedi.

“Sorular müfredattan çıkacak. Okulu aksatmayın”

Öğrencilerden okulu aksatmamalarını isteyen Turan, alınan son kararlara göre sınavda okul müfredatından soruların çıkacağına dikkat çekerek, “ Artık soruların büyük bir bölümü müfredattan çıkıyor. O nedenle okulu aksatmamalısınız. Son günlere kadar derslerinizi takip etmelisiniz” diye konuştu.

Şanlıurfa’da verilen Destekleme ve Yetiştirme Kursları hakkında da kısa bir bilgi veren Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Vali Abdullah Erin’in bu sene ortaöğretimde başarıyı yükseltme ve üniversiteye yerleşme oranını artırmak adına çalışmaları hızlandırma talimatı verdiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

“Çalışmalarımızı son sürat devam ettiriyoruz”

Valimiz sene başında bütün ilçelerde, il merkezimizde, ilçe müdürlerimiz, kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımızla toplantı yaparak bu konuda özel kurslarla özel gayretler göstermemizi bizlerden istediler. Biz de bu çalışmalarımızı son sürat devam ettiriyoruz. Bütün ilçelerimizde halk eğitim marifeti ile okullarımızda DYK Kursları marifeti ile bütün öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve yöneticilerimizin çalışmaları ile topluyoruz. Ders dışında, okul dışında, hafta sonu saat üçten sonra bütün öğrencilerimize ve mezunlarımıza bu sene dört ay boyunca yoğun bir eğitim vereceğiz.

Anne babaların bu gayretimizi desteklemeleri lazım

 “İnşallah Valimizin liderliğinde Şanlıurfa’nın üniversiteye yerleşme oranını bütün eğitim camiasının gayretleri ile %50lere çıkaracağız” diyen Turan, Bu hedefte öğrencilerin çalışmalarının ve velilerin vereceği desteğin de çok önemli olduğunun da altını çizdi.

Turan “Eğitimde sınıflarda tabi ki bizim yaptığımız çalışmalar gayretler önemli ama aynı zamanda evlerde de velilerimiz annelerimiz babalarımızın da bu gayretimizi desteklemeleri lazım. Bu anlamda bizim çıkmış olduğumuz bu yolculukta bize destek olmalarını arzu ediyoruz” diye konuştu.

urfa çağdaş şanlıurfa çağdaş urfa haberleri il milli eğitim müdürü eyyübiye ilçe milli eğitim müdürü okuma oranı destekleme yetiştirme kursu
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı