Advert
Advert

Türkçe Öğrenen Suriyelilere Sertifika Verildi –VİDEOLU-

El-Hemedi yardım Derneği tarafından İş Türkçesi ‘’ eğitimini başarıyla tamamlayan 150 Kursiyere sertifikaları verildi.

Türkçe Öğrenen Suriyelilere Sertifika Verildi –VİDEOLU-
Türkçe Öğrenen Suriyelilere Sertifika Verildi –VİDEOLU- Admin
Advert

Fatma Keber - Urfa Çağdaş / 

Sertifika töreninde konuşma yapan El-Hemedi Humedi Derneği Başkanı konuşmalarında ise şunları söyledi.

 Buradaki amaç İş Türkçesi’’eğitimleriyle asıl hedef ticaretteki iletişim sorununu aşmak ve çarşıda, pazarda ticaret sorununu çözmek. Birçok Arap Ülkesini gezdim Suriyeli kardeşlerimizin oturma izinleri olmasına rağmen Hür yaşayamıyorlar. Türkiye ‘de ise Suriyeli kardeşlerimiz iş yerleri kuruyorlar ve Türkiye’de ise kanun var nizam var Arap Ülkeleri ise Türkiye’nin davrandığı güzel davrandığı gibi davranamıyorlar. Allah bu ülkeyi korusun ben gördüm Ürdün’de ise Suriyelilerin hiçbir kıymeti ve değeri yoktur. Türkiye’de ise bizlere değer ve saygı duyuyorlar.

Humedi Derneği Başkan Yardımcısı Mahmut Karakuşlu ise konuşmalarında şunları söyledi. Bu Suriyeli  arkadaşlarımız  burada Türkçe ders okuyorlar üç ay oldu ders veriyoruz burada, bu Suriyeli kardeşlerimizin diplomalarını  dağıtacağız bu Suriyeli  arkadaşlarımız  biri doktor, mühendis,avukat  olur her yerden gelmişler Suriyeli kardeşlerimize ders veriyoruz derneğimiz de ücretsiz ders veriyoruz defter,kalem veriyoruz 420  kişiye ders veriyoruz her sınıf 30 , 40 kişi 3 ay ders veriyoruz günlük 2,5 saat ders veriyoruz.

Yaser Müslim Türkçe ve İngilizce öğretmeni ise konuşmalarında şunları konuştu. Bizim Derneğimizin bünyesinde yaklaşık 120 Öğrenciye Türkçe eğitim veriyoruz. Kurs görenler ise A1-A2 Sertifika verdik Milli Eğitim Müdürlüğünde Entegrasyon eğitimi almaları için Türkçe öğrenmeleri gerek Hummedi Derneği Ardacılığı ile Türkçe eğitimlerini verdik. Bu kardeşlerimiz kurslara başlamadan önce Türkçe bilmiyorlardı. Şimdi ise Kursiyerlerimizin hepsi Türkçe öğrendiler. Bu kardeşlerimiz ise yazmayı da öğrendiler. “ diyerek sözlerini tamamladı.

urfa çağdaş şanlıurfa suriyeli ürkçe kurs el hemedi türkçe eğitim öğrenci
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı