Advert
Advert

İHH Urfa'da Eğitim merkezi açtı

İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Eyyübiye Hayyati Harrani mahalesinde 3 katlı bir binada Muhacirler için Mesleki Eğitim Merkezi açtı.

İHH Urfa'da Eğitim merkezi açtı
İHH Urfa'da Eğitim merkezi açtı Admin
Advert

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Merkez Valisi ve Urfa eski Valisi Azim Güngör Tuna’nın çelenk, Ombdusman ve eski miillet vekili Yahya Akman’ın telgrag gönderdiği,açılış programına Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici,,Pakistan Hubeyb Yardım Kuruluşu Khubaıb(Hubeyb) Başkanı Nedim Ahmed Xan, Pakistanlı Alimler, Pakistanlı işadamları Pakistanlı gazeteciler ile Urfa STK başkanları, İHH Bölge Koordinatörü Behçet Atila ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılışa Moritanyalı alim Muhammet Seyid’in okuduğu Kuranı Kerim Kıraatı ile başlandı. Sonra İHH Bölge Koordinatörü Behçet Atila Pakistanlılara teşekkür ederek açılış ve selamlama konuşması yaparak şunları kaydetti; İHH İnsani Yardım Vakfı "Ş.Urfa İHH Meslek Edindirme Merkezi"mizin acılışını yapıyoruz elhamdülillah. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. İnşaallah ilk etapta 113 kişi meslek sahibi olacak. Huzurlarınızda Pakistan Hubeyb Yardım Kuruluşu başkanı Nedim Han’a ve tüm üyelerine gönüllülerine ve Pakistan halkına teşekkür ederiz. Urfa’nın yükünün ağır olduğunu bu nedenle ensara ensar olmaya geldiklerini söylüyorlar. Teşekkürler Pakistan halkı. Allah kabul etsin. Ş.Urfa İHH Meslek Edindirme Merkezi’mizde Muhacir kardeşlerimize yönelik şu kurslar mevcuttur.
1) Cep telefonu Tamir kursu: 22 kişi
2) Bilgisayar CNC Kursu: 9 kişi
3) Elektronik aletler tamir kursu: 17 kişi
4) Berberlik Kursu: 11 kişi
5) Elektrik Kursu: 8 kişi
6) İlk Yardım Kursu:13 kişi
7) Dikiş Kursu: 33 kişi toplam 10 eğitmen ve 113 kursiyer mevcuttur. Balık vermeyi değilş balık tutmayı öğreteceğiz inşallah.

Sonra Pakistanlı misafirler tek tek konuşarak İHH’ya teşekkür eti. Ardında İl Müftüsünün okudu dualar eşliğinde açılış gerçekleşti. Misafirleri kursları tek tek ziyaret edip hocalardan ve kursiyerlerden bilgi almasından sonra program sona erdi.

Urfa Çağdaş Şanlıurfa İHH Hayati Harrani mah eğitim merkezi mesleki eğitim pakistanlı alimler
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı