Advert
Advert

Urfa'da ‘7. Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri Fuarı’ açıldı

Şanlıurfa Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şanlıurfa İli Eğitimi Destekleme Derneği tarafından düzenlenen ‘7. Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri Fuarı’ görkemli bir törenle açıldı. Fuara katılan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), stantı yetkililer ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Urfa'da ‘7. Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri Fuarı’ açıldı
Urfa'da ‘7. Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri Fuarı’ açıldı Admin
Advert

Şanlıurfa Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şanlıurfa İli Eğitimi Destekleme Derneği tarafından geleneksel hale getirilen özel ve devlet üniversitelerinin katıldığı ‘7. Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri Fuarı’ Rabia Meydanı’nda düzenlenen törenle açıldı.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sabri Yetim, Harran Üniversitesi Rektör Vekili Abuzer Pınar, Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Abdulhalim Dündar, Merkez Eyyübiye Belediye Başkan Vekili Mehmet İlhami Günbeyi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulkerim Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Canbeyli, bazı  kurum ve kuruluş temsilcileri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Vali Yardımcısı Yıldız: Üniversite seçimi çok önemlidir

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, törende yaptığı konuşmada 7’ncisi düzenlenen fuara özel ve devlet olmak üzere 44 üniversitenin katıldığını, bu tür etkinliklerin üniversiteler arasında var olan tatlı rekabete katkı sunduğunu söyledi.

Vali Yardımcısı Yıldız, lise son sınıf öğrencisinin en büyük hayalinin bir üniversiteye yerleşmek olduğunu, bununda kaygı ve strese yol açtığını belirterek, şöyle dedi:

‘’Kaygı ve stres belli bir düzeyde olunca önemli değil hatta başarıya katkı sunar. Ancak kaygı ve stres yüksek olursa bu başarıyı engeller. Öğrencilerimiz burada iyi bölüm ve iyi üniversite seçmek için fırsat yakalamıştır. Çünkü öğrenci istemediği bir bölüm ve sevmediği bir üniversiteye giderse mutlu olmaz. Dolayısıyla ham bölümünü, hem de üniversitesini seçerken dikkatli olmalıdır.’’

UKÜ stantı ilgi odağı oldu

Daha sonra UKÜ stantını ziyaret eden Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız ve beraberindekiler, UKÜ Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Adalet Yıldırım’la bir süre sohbet ederek, üniversite hakkında bilgi aldı.

UKÜ Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Adalet Yıldırım, UKÜ’nün 900 bin metrekare alana kurulu bir kampüs üniversitesi olduğunu, öğrencilerin kendilerini ev ortamında hissetmelerini sağlamak için gereken tüm ayrıntıların düşünüldüğünü söyledi.

UKÜ kampüsünde konforlu ve utra lüks yurtlardan-banka şubesine, lokantadan-pastaneye, kırtasiyeden-cep sinemasına, marketten-kafeye, spor kompleksinden-veli konaklama yerine kadar ihtiyaç yerlerinin bulunduğunu belirten Yıldırım, ‘’Üniversitemiz bünyesinde 10 fakülte, 6 Yüksekokul, 13 Ön lisans programı, 31 Yüksek lisans programı ve 13 Doktora programı mevcuttur. Her yıl bünyemize yeni programlar da dahil ediyoruz’’ dedi

27 farklı ülkeden akademisyen

UKÜ Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Yıldırım, UKÜ’nün 27 farklı ülkeden branşlarında çok güçlü bir akademik kadroya sahip olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

‘’UKÜ kampüsünde modern derslikler, tam donanımlı laboratuarlar bulunmaktadır. Ayrıca her öğrenciye bir bilgisayar, 20 öğrenciye 1 öğretim görevlisi düşmektedir. UKÜ eksiksiz bir kütüphaneye de sahiptir. Yine yaptığı uluslararası anlaşmalarla öğrencilerinin dünyanın birçok ünlü kütüphanesinden internet üzerinden yararlanmasını sağlamakta kaliteli eğitimden kesinlikle ödün vermeden daha donanımlı öğrenciler yetiştirmektedir.

 4+1 Tümleşik Eğitim ve Çift Diploma imkanı

Üniversitemiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir ilk olarak sunduğu 4+1 Tümleşik Eğitim olanağı sayesinde, 5 yılda lisans programı ile birlikte yüksek lisans programından da mezun olama olanağı sunmaktadır. Yine başka bir farkımız ise, İngilizce eğitim gören öğrencilerimize, ikinci diploma imkanı sunmamızdır. Son sınıfta öğrencilerimizi İngiltere’ye göndererek, 3+1 öğrenim görerek çift diploma sahibi olmalarını sağlıyoruz. UKÜ böylece öğrencilerinin rakiplerinden tüm dünyada iş bulma konusunda birkaç adım daha önde olmasını sağlamış oluyor.’’

UKÜ Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Yıldırım, UKÜ’nin Türkiye’nin yanısıra  89 farklı ülkeden öğrencisinin bulunduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’UKÜ’ye Türkiye’den önemli sayıda öğrenci gelmektedir. Ancak, yaptığımız çalışmalarla Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin de UKÜ’nin daha iyi tanımasını sağladık ve bölgeden üniversitemize yoğun ilgi oldu. Bölge illeri arasında ise üniversitemizde en fazla Şanlıurfalı öğrenci bulunmaktadır Bölgedeki çalışmalarımıza Mütevelli Heyeti Başkanımız Mete Boyacı ve Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, büyük destek vermektedir. Yani UKÜ yönetimi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne özel bir önem vermektedir. ’’

Çeşitli burs imkanları

UKÜ Güneydoğu Bölge Temsilcisi Adalet Yıldırım, üniversitelerinin ÖSYM burslarının yanısıra ham puan, kardeş, başarı, ilk ve ikinci sıra tercih, özel paket, öğretmen çocuğu, DGS ve teşvik gibi burs imkanı sunduğunu da sözlerine ekledi.

Şanlıurfa 7. Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri Fuarı’na toplam 44 üniversite katılıyor. Fuar, 3 gün gezilebilinecek.

 

şanlıurfa kariyer fuarı güneydoğu şanlıurfa valiliği meslek rehberlik fuar kıbrıs rehberlik
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı