Advert
Advert

1. Ulusal Şanlıurfa kitap fuarı kente katkı sunuyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 Nisan Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında 7-16 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 1. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarında yoğun ilgiyle sürüyor. Fuarı ziyaret eden Milletvekili Mahmut Kaçar: "Kitap fuarının açılması çok önemlidir" dedi.

1. Ulusal Şanlıurfa kitap fuarı kente katkı sunuyor
1. Ulusal Şanlıurfa kitap fuarı kente katkı sunuyor Admin
Advert

Rabia meydanında kurulan 1. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarını Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Acar'la ziyaret eden Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar standları ve yazarlarla bir süre sohbet ettiler.

1. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarının açılmasından dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar: "Şanlıurfa kültür şehridir. Genç şehirdir. Bu kitap fuarının açılması çok önemlidir. Bu yoğun ilgiden dolayı çok memnun oldum. Şanlıurfa'nın okumaya verdiği değeri gösteriyor" diyerek Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan fuar alnının da bu tür fuarlar için önemli olacağını sözlerine ekledi.

Okuyan ve üreten toplumların yükseldiğine dikkat çeken Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Acar ise: "Okuyan, üreten, ileri teknolojiye sahip ülkeler dünya dengesinde söz sahibi olurlar" dedi.

15 Temmuz darbe kalkışmasında bu toplumun kandırılanları tarafından millete silah çekildiğini ifade eden Acar: "Aklını ipoteğe veren insanlar zararlıdır. Herkes aklıyla düşünmelidir. Aklını kimseye kiraya vermeliler. Büyükşehir Belediye Başkanımızın hedefi olarak her ilçeye kütüphane kuruyoruz. Şuanda 7 tane kütüphanemiz var. Önemli kitapları kültür yayınları olarak belediye olarak basıyoruz. Geçmişteki gibi okuyabilirsek daha çok işler başarırız. 1. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarını açtık. 90 yazar, 115 yayın evi fuarda okuyucularla buluşuyoruz. Bölücü ve yıkıcı olmayan tüm yayın evlerine davetiye göndererek kapılarımızı açtık. Dün ilk gün 20 bin okur fuar alanını ziyaret etti" dedi. Gençlerin sanala dünyadan kurtarıp okumalarını sağlamak için bu tür faaliyetleri yaptıklarını belirtti.

FUARIN KAPILARI 16 NİSAN'A KADAR AÇIK

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı her gün yazar imza günleri, söyleşiler ve konserlerle devam edecek.

7-16 Nisan tarihleri arasında açık kalacak olan fuarda; 9 Nisan'da Prof. Dr. Mehmet Çelik'in, 10 Nisan'da Yavuz Bahadıroğlu'nun, 11 Nisan'da Mustafa Armağan'ın ve 12 Nisan'da Ramazan Kayan'ın söyleşisi ile yine aynı gün Grup Yürüyüş'ün konseri ve 14 Nisan'da ise Cumali Özkaya'nın konseri yer alacak.

 

urfa çağdaş
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı