Advert
Advert

Tarım danışmanları sahada eğitim çalışmalarını sürdürüyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlatmış olduğu tarımda eğitim seferberliği ile birlikte Şanlıurfa Ziraat Odası bünyesinde görevli uzman tarım danışmanları, GAP TEYAP ve Gıda tarım ve Hayvancılık il/ilçe Müdürlükleri görevlileri ile koordineli olarak mahallelerde çiftçi eğitim programları devam ediyor.

Tarım danışmanları sahada eğitim çalışmalarını sürdürüyor
Tarım danışmanları sahada eğitim çalışmalarını sürdürüyor Admin
Advert

Şanlıurfa Ziraat Odası bünyesinde hizmet veren ziraat mühendisi uzman tarım danışmanları Ballıca Mahallesinde pamuk yetiştiriciliği konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlatmış olduğu tarımda eğitim seferberliği ile birlikte Şanlıurfa Ziraat Odası tarım danışmanları, GAP TEYAP ve Gıda tarım ve Hayvancılık il/ilçe Müdürlükleri görevlileri ile koordineli olarak mahallelerde çiftçi eğitim programları devam ediyor.

Türkiye’deki pamuğun yüzde 45’in yetiştirildiği Şanlıurfa’da üründeki kaliteyi ve rekoltenin artırılması amacıyla Ziraat Odası bünyesindeki ziraat mühendisi uzman tarım danışmanları mahallelerde pamuk yetiştiriciliği konusunda eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Ballıca Mahallesi Kültür Evinde  pamuk yetiştiriciliği konusunda çiftçilere bilgi verildi. Danışmanlar, bölgede ekonomik kazancı en yüksek, dünya tarım piyasalarında stratejik öneme sahip olan pamuğun ekim alanlarını genişletilmesi ve kaliteli ürün elde edilmesinin önemine işaret ederken, ürünün zararlılara karşı nasıl korunacağı konusunda geniş kapsamlı eğitim verdi. 

Şanlıurfa Ziraat Odasında görevli ziraat mühendisi uzman tarım danışmanları Oya Kılıç, Gülistan Ertürk, Gülbin Öncel ve Galip Gazanfer Ballıca Mahallesi çiftçilerine pamuk yetiştirirken, toprağın nasıl işleneceği, gübreleme, zararlılar ile mücadele ve hangi zararlıya karşı ne tür ilaçlar kullanılması konusunda geniş kapsamlı bilgi verdi. Danışmanlar Ballıca’daki eğitim çalışmasını TGAP TEYAP İl Koordinatörü Orhan Yenel ve Haliliye GTHM’de görevli KTV Şube Müdürü M. Sait Güneş ve Ziraat Mühendisi Nilüfer Sertkaya ile birlikte yürüttü. 

Urfa Çağdaş şanlıurfa ziraat odası tarım danışmanları GAP TEYAP Oya Kılıç Gülistan Ertürk
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı