Advert
Advert

‘8. Kariyer Fuarı’ açıldı

Fuarın açılışını yapan Bakan Faruk Çelik, UKÜ standını ziyaret ederek Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Adalet Yıldırım’dan bilgi aldı. UKÜ Temsilcisi Yıldırım’ın, bölgeden en fazla öğrencilerinin Şanlıurfa’dan olduğunu söylemesi üzerine Bakan Çelik, duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

‘8. Kariyer Fuarı’ açıldı
‘8. Kariyer Fuarı’ açıldı Admin
Advert

ŞANLIURFA Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘8. Kariyer Fuarı’ açıldı. Açılışı yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) standını ziyaret ederek, UKÜ Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Adalet Yıldırım’dan KKTC’deki eğitim ve UKÜ hakkında bilgi aldı.

Bu yıl 8’ncisi düzenlenen Kariyer Fuarı, Şanlıurfa’daki bir alışveriş merkezinde düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, bazı daire amirleri, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, her şeyin başının eğitim olduğunu ve değer kaybının olmadığı tek şeyin eğitim olduğunu söyledi. Gelişmiş ülkelerin birinci ligde olmasının ve öncülük etmelerinin tek nedeninin eğitimdeki başarıları olduğunu belirten Bakan Çelik, şöyle konuştu:

‘’Japonya başarısını eğitimdeki sağlam temellerine borçludur. Bizde eğitim temelleri sağlam oturtulmadı. Ancak bizden sonra büyük adımlar atıldı. Şimdi bütçenin yüzde 22’si eğitime ayrılıyor. Urfa’da sadece 400 okul yaptık. 80 kişilik sınıfları 30’a düşürdük. Bu fuar gençler için büyük önemdedir. Bunu gençlerin ayağına getirdik.’’

Vali Tuna: Genç nüfusa sahibiz

Daha sonra konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, fuarda emeği geçenleri kutladığını belirterek, ‘’Şanlıurfa’nın nüfusu çok gençtir. Dolayısıyla bu tür etkinlikler çok önemlidir’’ dedi.

Milli Eğitim Müdürü Turan: 40 üniversite katılıyor

Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan da, fuara 24’ü özel 40 üniversitenin katıldığını söyleyerek, ‘’650 bin öğrenciyle genç dinamik bir nüfusa sahibiz. Yaş ortalamamız 19 dolayındadır. Bu gençleri yönlendirmek için iyi bir rehberliğe ihtiyaç var. Bu fuarda çok önemli bir rehberlik olacaktır’’ diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çitçi ise, meslek seçiminin çok önemli olduğunu ve kariyer yapmanın yolunun ise merdivenleri basamak basamak çıkmaktan geçtiğini söyledi.

 Bakan Çelik, UKÜ Temsilcisi Yıldırım’dan bilgi aldı

Açılışın ardından UKÜ standını ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve beraberindekiler, UKÜ Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Adalet Yıldırım’dan UKÜ ve KKTC’deki eğitim hakkında bilgi aldı.

UKÜ Güneydoğu Bölge Temsilcisi ve Eğitim Uzmanı Adalet Yıldırım, 20’nci kuruluş yıldönümünü kutlayan üniversitelerinde 105 farklı ülkeden öğrencini öğrenim gördüğünü ve her geçen gün daha da büyüyen bir aile olduklarını söyledi.

Üniversitelerinde geniş burs imkanları, İngiltere ile çift diploma olanağı, konforlu ve güvenli yurt imkanları, 4+1 tümleşik eğitim olanağı, çift anadal ve yandal programları, güçlü akademik kadrosu ve sunduğu zengin kampüs imkanlarıyla gençleri en iyi şekilde geleceğe hazırladığını belirterek, ‘’Ayrıca Sayın Bakanım, bölgeden en fazla öğrencimiz Şanlıurfa’dandır’’ dedi. Bunun üzerine Bakan Çelik, duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Urfa Çağdaş Şanlıurfa Kariyer Fuarı Bakan Faruk Çelik Vali Güngör Azim Tuna KKTC UkÜ Adalet Yıldırım
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı