Advert
Advert

50 Derece sıcakta hayalleri için çabalıyor.

Harran Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümü öğrencisi Rabia, eğitimine destek sağlamak ve ailesine katkıda bulunmak amacıyla biber tarlasında çalışarak çok zor şartlarda çalışıyor. Rabia, kız çocuklarının eğitimi konusundaki zorluklara karşı koyarak, kendi imkânlarıyla hem eğitimini sürdürüyor hem de ailesinin geçimine katkı sağlıyor.

50 Derece sıcakta hayalleri için çabalıyor.
50 Derece sıcakta hayalleri için çabalıyor. Admin
Advert

Harran Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencisi Rabia, eğitimini tamamlamak için Şanlıurfa’nın 50 derece varan kavurucu sıcakları altında ailesine destek olmak amacıyla biber tarlasında ter döküyor. Ülkemizde özellikle kız çocuklarının eğitimine verilen değerin artması gerektiği bir dönemde, Rabia gibi gençler bu önemli mücadeleye örnek oluyor.

Rabia tarlada yaptığı konuşmada bir yandan bilgisayar programcılığı alanında eğitim alırken diğer yandan ailesinin geçimine destek olmak için biber tarlasında çalıştığını söylüyor. “Ben Rabia, Harran üniversitesi bilgisayar programcılığı bölümünde okuyorum. Deprem nedeniyle okulların kapanması ile ziraat teknikeri abime destek amaçlı biber tarlasında çalışmaya başladım. Kendi harçlığımı kazanmak ve aileme katkı sağlamak için biber işiyle uğraşıyoruz.” Dedi.

Özellikle Binlerce tarım işçisi öğrencilerin tarlada çalışarak ailelerine destek olma çabaları, sadece ekonomik açıdan değil, aynı zamanda karakter gelişimi ve sorumluluk duyguları açısından da büyük bir değer taşıyor.

urfa çağdaş şanlıurfa harran öğrenci çalışma hayal
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı