Advert
Advert

Tarım danışmanları biber ve kavun seralarında

GAPTEYAP il Koordinatörlüğü ile tarım danışmanları saha çalışmaları kapsamında çiftçileri bilgilendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda merkeze bağlı çekçek mahallesinde GAP TEYAP İl Koordinatörü Orhan Yenel ve Şanlıurfa Ziraat Odası Tarım Danışmanları 4 dekar yüksek Sera Biber ve 10 dekar alçak tünel Kavun Serası ziyareti gerçekleştirdi.

Tarım danışmanları biber ve kavun seralarında
Tarım danışmanları biber ve kavun seralarında Admin
Advert

Şanlıurfa Ziraat Odası Tarım Danışmanları GAP TEYAP kapsamında sahada çiftçi bilgilendirmelerine devam ediyor. Danışmanlar bu kez Çeçek mahallesindeki seraları ziyaret etti. GAP TEYAP il Koordinatörü Orhan Yenel ve Şanlıurfa Ziraat Odası bünyesinde görevli Tarım Danışmanları bölgede oluşturulan 4 dekar yüksek Sera Biber ve 10 dekar alçak tünel Kavun Serası ziyareti gerçekleştirdi. Ziraat odası danışmanları Galip Gazanfer, Gülbin Öncel, Gülistan Ertürk ve Oya kılıç  konuyla ilgili çiftçilere teknik ve yetiştiricilik ile ilgili bilgi verdi.  

Yapılan incelemede Şanlıurfalılar bu yıl Nisan ayında sofralarında kavunu tada bilecek. Benzeri yöntemin ilk defa denendiği serada elde edilen ürün tatmin edici olursa serada kavun yetiştiriciliğinin artması bekleniyor. 

urfa çağdaş şanlıurfa tarım danışmanları kavuz serası biber serası Gülistan Ertürk Gülbin Öncel
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı