Advert
Advert

Bozova 1. Urfa çiğköfte şenliği yapıldı

2-3 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Bozova Platformu Kick Boks Şampiyonası'nda 21 ilden yaklaşık 300 sporcunun mücadele ettiği müsabakalar; Full Contact-Gençler (Bay-Bayan), K1-Büyükler(Bay-Bayan) kategorilerinde iki gün boyunca devam etti. Türkiye'nin dört bir yanından katılımın olduğu şampiyonada teknik ekip, sporcular ve seyircilerle birlikte yaklaşık 2 bin kişi ağırlandı.

Bozova  1. Urfa çiğköfte şenliği yapıldı
Bozova  1. Urfa çiğköfte şenliği yapıldı Admin
Advert

Bozova Platformu Kick Boks Şampiyonası ve 1. Urfa Çiğköfte Şenliği'ne Şanlıurfa Valisi İzzettin KÜÇÜK, Şanlıurfa Milletvekilleri M. Ali CEVHERİ ve İbrahim Halil YILDIZ, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat ÇİFTÇİ, Şanlıurfa 25. Dönem Milletvekili Yahya AKMAN, Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim KAYICI, Harran Kaymakamı Temel AYCA, İl Emniyet Müdürü Eyüp PINARBAŞI, Karaköprü Belediye Başkanı Metin BAYDİLLİ, Bozova Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet AKGÜN, Suruç Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet YAVUZ, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor Şubesi Müdürü Hakan KEŞKÜŞ, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet BAĞCI, Bozova Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Nesih Çiftçi, Bozova İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet KILIÇ, Bozova Devlet Hastanesi Başhekimi M. Fatih AKSOY, Ziraat Odası Başkanı Suphi AKSOY, ve muhtarların yanı sıra çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Kaymakam SARI yaptığı konuşmasında; "Tüm sporseverleri Bozova’da görmekten kıvanç duyuyoruz. Sporun temelinde olan; birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi ve saygı anlayışını; bugün de Bozova ilçemizde ortaya koydunuz. Bundan dolayı başta Kick Boks Federasyonu Başkanı Sayın Salim KAYICI Beyefendiye olmak üzere hepinize çok teşekkür ediyorum. Bizim buradaki amacımız; Bozova ilçemizin böyle önemli organizasyonlarla birliğini artırmakla beraber Bozova gençliğimizi de spora kanalize edip ilçemizde spor kültürünü ve bilincini geliştirmektir. Bugün burada çok önemli müsabakalar yapılmakta, sporun bütün güzelliği ortaya konmaktadır. Ancak burada galibiyet ve mağlubiyet bir ölçüt değildir. Burada aslolan birlik, beraberlik, kardeşlik duygusudur. Türkiye’nin farklı illerinden gelen sporcu kardeşlerimizin birbiriyle tanışıp kaynaşması ve dolayısıyla bir milli birlik ve beraberlik duygusunun oluşması en temel amaçlarımızdandır. Bozova platformu olarak inşallah bundan sonra da bu ve buna benzer sportif ve kültürel organizasyonları Bozova ilçemizde yapmaya devam edeceğiz. Çünkü böyle önemli organizasyonlar; geleceğimiz olan gençliğimiz açısından çok önemli, değerli ve birleştirici bir unsur olmakla beraber terörün olmamasına rağmen terörle ve güvenlik endişesiyle anılan ilçemizin ve ilimizin bu yanlış algıdan kurtarılmasına vesile olacaktır. Bu organizasyona katılım sağlayan herkese en kalbi duygularımla teşekkür ederim” dedi.

Müsabakalar sonucunda takım halinde Şanlıurfa birinci olurken, Gaziantep ikinci, Malatya ve Adıyaman üçüncü olmuştur. Dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından madalyaları takılıp kupaları verildi. Ayrıca bu sporculara altın hediye edildi.

Müsabakalar devam ederken ilki gerçekleştirilen 1. Urfa Çiğköfte Şenliği kapsamında yarışmaya katılan vatandaşlar tarafından yoğrulan çiğ köfteler protokol üyelerine ve halkımıza ikram edildi. Jüriye sunulan çiğ köftelerden ilk üçe giren bay ve bayan vatandaşlara altın hediye edildi. Çiğköfte şenliklerinde ilk üçe giren bayanlardan 1. Dilber KARADAĞ, 2. Necla AKVERDİ, 3. Fatma AĞAÇ olurken; erkeklerde 1. Ramazan AKGÜN, 2. Ali SÖNMEZ, 3. ise Kadir İPEK oldu.

şanlıurfa bozova çiğköfte yarışması Kick Boks
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı