Advert
Advert

Sağlık Müdürlüğü’nden resim sergisi

İl Sağlık Müdürlüğü cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla ’100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla’ temalı fotoğraf sergisi açtı.

Sağlık Müdürlüğü’nden resim sergisi
Sağlık Müdürlüğü’nden resim sergisi Admin
Advert

İl Sağlık müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Türkiye Yüzyılının başlangıcı olan 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyetimizin 100. Yılı yurt genelinde farklı etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığınca “100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla” temalı bir Fotoğraf Sergisi hazırlanmıştır. Sergi 27 Ekim tarihinde Balıklıgöl platosunda açılmış olup 30 Kasım ile 3 Kasım tarihleri arasında Piazza avm içerisinde bir hafta süre ile bütün yurtta uygun ziyaretlere açılmıştır. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz sergiyi gezerek fotoğrafları inceledi. Solmaz; Cumhuriyetin 100. Yılı münasebetiyle Cumhuriyetin ilk yıllarında hizmet veren sağlık çalışanlarına ve sağlık hizmetlerine ait fotoğraflar Sağlık Bakanlığı tarafından günümüze uyarlanmıştır. Fotoğraflarla hizmet sunumunda katedilen mesafe ve hizmet alt yapısının gelişimi dikkat çekici bir şekilde gözlenebilmektedir.

Cumhuriyetin ilk yıllarında sunulan sağlık hizmetlerine dair çok sayıda siyah beyaz fotoğraf arşivlerdeki yerini almıştır. Genç cumhuriyetin köy köy gezip tedavi yapan doktorları, fedakârca çalışan hemşireleri ve canla başla görev yapan sağlık çalışanlarının imkansızlıklar içerisindeki mücadelelerine dair çok sayıda fotoğraf karesi bulunmaktadır. Tam 100 yıl sonra bugün, artık imkânsızlıklarla değil çağın en ileri teknolojileri ile ön plana çıkmaktayız. Binalar, teknolojiler, imkânlar değişse de sağlık çalışanlarının aşk ve heyecanı hiç değişmemiştir. Buradan ilhamla cumhuriyetin ilk yıllarında hizmet veren sağlık çalışanlarına ve sağlık hizmetlerine ait fotoğraflar günümüze uyarlanmıştır.

100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla!

100 yıl önce tüm imkansızlıklara rağmen işini aşkla yapan o ruh hiç değişmedi.

Fedakarlıktan kaçınmayan, vatan borcudur deyip emek veren o karakter hiç değişmedi.

Memleketimizin en uç noktasına dahi şifa götüren o heyecan hiç değişmedi.

Genç cumhuriyetimizden bugüne değişen; sağlık sistemimizin olanakları, halkımıza sunduğumuz hizmetin gelişmesi ve ileri teknoloji sağlık tesislerimiz oldu.

100 yıldır aynı aşk ve heyecanla memleketin dört bir yanına şifa oluyoruz, umut oluyoruz!

Cumhuriyetimize hayat veriyoruz!

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun.

urfa çağdaş şanlıurfa sağlık müdürlüğü resim sergisi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı