Advert
Advert

Başkan Beyazgül, ‘’Buğday’ın atası Şanlıurfa’dadır’’ -VİDEOLU-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından "Tarihin Sıfır Noktası" olarak bilinen Göbeklitepe’de buğdayla hazırlanan yemeklerin sunumunun yapıldığı "Buğday Şenliği" düzenlendi. Renkli görüntülerin yaşandığı 2. Buğday Şenliğinde pop sanatçısı Yusuf Güney, sıra gecesi ekibiyle Nemrudun Kızı Türküsünü seslendirdi. Başkan Beyazgül, buğdayın atası Şanlıurfa’dadır dedi.

Başkan Beyazgül, ‘’Buğday’ın atası Şanlıurfa’dadır’’ -VİDEOLU-
Başkan Beyazgül, ‘’Buğday’ın atası Şanlıurfa’dadır’’ -VİDEOLU- Admin
Advert

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 bin yıllık Göbeklitepe’de bu yıl ikincisi düzenlenen Buğday şenliği etkinliğinde buğday ile yapılan yöresel lezzetlerin sunumu ve ikramı da yapıldı. Buğdaydan yapılan 100 çeşit yemek alanda kurulan stantlarda vatandaşlara ikram edildi.

Çiğköfte ve yöresel lezzetlerin tanıtıldığı Buğday Şenliğinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, dibek taşında buğday döverek döğme haline getirdi. Okunan dualarla başlayan etkinlikte Başkan Beyazgül, vatandaşlara çiğköfte ve hedik ikram etti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte pop sanatçısı Yusuf Güney, Kazancı Bedih lakaplı Bedih Yoluk’un dillerden düşmeyen Nemrudun Kızı Türküsünü seslendirdi.

Sıra gecesi ekibiyle sahne alan pop sanatçısı Yusuf Güney’in performansı vatandaşlardan tam not aldı. Yaklaşık 4 saat süren etkinlikte vatandaşlar sıra gecesi eşliğinde okunan türkülere eşlik ederek halay çektiler.

Pop Sanatçısı Yusuf Güney, ‘’Şanlıurfa’dan Göbeklitepe’den herkese selamlar. Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’ü çok severim. Göbeklitepe’yi gezerken buğday festivaline geldik. Orkestramızla birlikte çok güzel bir müzik yapılıyor’’ derken Başkan Beyazgül ise bizde kendisini bırakmadık. Türkü söyledi ama tadı damağımızda kaldı.

BAŞKAN BEYAZGÜL, İNSANLIK TARİHİNİ GÖRMEK İÇİN GEÇ KALMAYIN, ŞANLIURFA’YA GELİN’’

Tarihin sıfır noktası olan Göbeklitepe ile birlikte buğdayın atasının Şanlıurfa’da olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Burası tarihin sıfır noktasıdır. Bir kimse ilk insan nasıl yaşamıştır, benim atalarım nasıl yaşamıştır diye merak ediyorsa gelip göreceği yer Şanlıurfa ve Göbeklitepe’dir. Göbeklitepe’nin buluşuyla birlikte tarih kitapları artık yeniden yazılmaya başlandı. Şanlıurfa insanlığın başlangıç yeri olmakla birlikte burası Gastronominin de başlangıcıdır. İlk buğday burada işlendi. İlk buğday burada mayalandı. Buralarda bulunan kaplarda mayalanmış buğdaylar görüyoruz. Buğdayın atası buradadır. Buğdayın serüvenini takip etmek istiyorsak, nasıl ki insanlığın serüvenini buradan takip edebiliyoruz lezzetlerin serüvenini de buradan takip edebiliyor. 100’ün üzerinde Buğdaydan yapılmış lezzetlerimizi gördük. Şanlıurfa medeniyetlerin kesiştiği, buluştuğu, göç ettiği ve yaşadığı bir şehirdir. Şanlıurfa Kadim bir şehirdir. Burası bin yıllık değil 12 bin yıllık bir şehirdir. Bin yıllık şehir için Kadim şehir deniliyor ama burası 12 bin evveline dayanıyor. Burada damaklarda gelişmiştir ve bu damakların tattığı lezzetler her defasında bizi daha iyisine götürüyor. Şanlıurfa gençliğin, müziğin, Gastronomi, tarih ve ilk insanın yaşadığı bir şehirdir. Böyle bir şehirde hizmet ederken bizlerde durmayarak tarihimizi öne çıkarıyoruz. Müziğimizi geliştiriyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak biz 350 dönüm alanda buğday yetiştirip bunu da ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Şanlıurfa Kadim bir şehirdir. Burası insanlığın tanımaya ihtiyaç duyduğu bir şehirdir. İnsanlar bir gün muhakkak Şanlıurfa’ya gelecekler, gecikmeyin bir an önce gelin. Müzik, lezzet, tarih, kültür ve gastronomiyi bir arada yaşamak istiyorsanız, tarihi bir mekan içerisinde güzel bir müzik ile bir lezzeti tatmak istiyorsanız bu yerin adı Şanlıurfa’dır’’ dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa göbeklitepe buğday şenliği
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı