Advert
Advert

Gençlik Kampları Başvuruları Başladı

Gençlik Kamplarına başvurular, 3 Haziran 2016 tarihine kadar www.genclikkamplari.gov.tr adresinden on-line olarak veya Şanlıurfa’da ki Gençlik Merkezleri’ne gelinerek yapılabilecek.

Gençlik Kampları Başvuruları Başladı
Gençlik Kampları Başvuruları Başladı Admin
Advert

Urfa Çağdaş / Gençlik Kampları başvuruları ile ilgili bilgi veren Şanlıurfa Yenişehir  Gençlik Merkezi Müdürü Hamit DERMAN, “Kamp başvuruları internet üzerinden on-line yapılabildiği gibi Gençlik Merkezinde reşit olanların şahsen; reşit olmayanların ise velisi ile birlikte başvurusu alınabilecektir. Eksik ve yanlış beyanda bulunanların başvuruları kabul edilmeyecektir” dedi. 12-13 yaş grubu kızların ve 14-15 yaş grubu erkeklerin Mavi Kamplara, 14-15 yaş grubu kızların ve 16-17 yaş grubu erkeklerin, 18-22 yaş grubu kız ve erkeklerin Yeşil Kamplara başvuruda bulunabileceklerini belirterek bütün gençlerimizi başvuru yapmaya davet ediyoruz’’ dedi

Şanlıurfa  Gençlik Hizmetleri ve Spor  İl Müdürü Vekili Hakan KEŞKÜŞ ise  kampların tamamen ücretsiz olduğunu belirterek "Katılımcıların ulaşım dahil bütün ihtiyaçları Bakanlığımız tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca katılımcılara yolculukları ve kamplarda geçirdikleri günler için seyahat ve sağlık sigortası yapılmaktadır." dedi. Gençlik Kamplarının amaçları hakkında bilgi veren İl Müdürü Vekili Hakan KEŞKÜŞ  , “Türkiye’nin dört bir yanında binlerce gence birbirleriyle tanışma, sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunma fırsatı vermek amacıyla uygulanan proje kapsamında ulaşım, konaklama ve yemek gibi tüm ihtiyaçlar Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlanacak. Ayrıca, gençlerin doğayla iç içe bir ortamda bulundukları yerlerin yerel motifleri hakkında da önemli öğrenimler kazanabileceği kamplara gençler, 3 Hazirana kadar başvuruda bulunabilecekler. Kampa katılan gençlerin farklı coğrafyalardan gelen gençlerle kaynaşması, kardeşlik, arkadaşlık ve dostluk duygularının pekiştirilmesi hedefleniyor” diye açıklamada bulundu.

Başvuruların yapılacağı adres…
Gençlerin serbest zamanlarını kültürel, sportif ve sosyal faaliyetlerle değerlendirmeleri amacıyla  düzenlenen Yaz Gençlik Kampları için başvurular ‘kampbasvuru.gsb.gov.tr‘ adresinden yapılabilecek.

Kamplara katılan gençlerin ulaşım, beslenme ve konaklama masraflarının tamamı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacak.  Ayrıca bütün katılımcıların seyahat ve sağlık sigortaları da yapılacak.

Kamplarda birçok faaliyet yer alacak
Gençlik Kamplarında okçuluk, tırmanma duvarı, mini golf, kano, rafting, dağ bisikleti, flyfox, ip parkuru gibi birbirinden sportif faaliyetlerin yanı sıra sokak oyunlarına;  müzik, tiyatro, halk oyunları gibi zamanı değerli kılan etkinliklerden kültürel gezilere ve kişisel gelişim seminerlerine kadar pek çok aktivite olacak. İsteyen gençler, Ramazan Ayı’na özel kamplarına da başvura yapabilecek. Ramazan Kamplarında eski gelenekler yaşatılırken, Ramazan Ayı’nın maneviyatına uygun seminerler düzenlenecek.

7 gün sürecek kamp dönemleri için Online başvuru yapma imkânı bulunmayan gençlerin gençlik merkezlerine gitmesi halinde başvuruları, görevlilerce aynı sistem üzerinden yapılabilecek.

Kayıtlarda, Şehit ve gazi yakını (kardeş ve çocuk), aile geliri 1300 Türk Lirasının altında olan ve ortaöğretimde okuyup 2016 eğitim öğretim dönemi içerisinde takdir belgesi olan gençlere öncelik verilecek. Gençlik kamplarına katılacakların kamplara atamaları, Kamp Otomasyon Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

Kamp programları
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından  düzenlenen yaz gençlik kampları,  12 Haziran-2 Ekim tarihleri arasında toplam 13  dönemde gerçekleştirilecek.

Kampların düzenleneceği yerler ise şöyle;
Gençler yeşil (doğa) kampları kapsamında; Bolu Aladağ, Kastamonu Yolkonak, Trabzon Düzköy, Osmaniye Aslantaş, Antalya Duacı, Kırşehir Kaman, Manisa Kırkağaç, Çanakkale Ecdada Saygı (Çadır) kamplarında bir araya gelecek.
Mavi (Deniz) kampları ise; İzmir Çeşme, Aydın Kuşadası,  Mersin Silifke DSİ, Mersin Silifke 23 Nisan, Mersin Silifke Ekonomi, Mersin Silifke İçişleri, Samsun 19 Mayıs, Hatay İskenderun Uluçınar’da düzenlenecek.

Urfa Çağdaş şanlıurfa gençlik kampı yenişehir gençlik merkezi kızlar-erkekler sportif-kültürel kardeşlik arkadaşlık ve dostluk ramazan ayı Bolu Aladağ Kastamonu Yolkonak Trabzon Düzköy Osmaniye Aslantaş Antalya Duacı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı