Advert
Advert

Suruçlu miniklerin eğitim meleği

Suriye sınırındaki Şanlıurfa'da, Suruç ilçesindeki köy okuluna bu yıl atanan 23 yaşındaki sınıf öğretmeni Burcu Efendioğlu, sosyal medyadan yürüttüğü yardımlar ve yaptığı çalışmalarla 60 yıllık okulu adeta yeniden inşa edip öğrencilerinin "eğitim meleği" oldu.

Suruçlu miniklerin eğitim meleği
Suruçlu miniklerin eğitim meleği Admin
Advert

"Evim Suruç merkezde, her gün komşu köydeki okulun servisiyle gidip geliyorum. Onların okulu daha erken başlıyor. Öyle olduğu için hava aydınlanmadan saat 6.45'te okulda oluyorum. Bir saat kadar okulda öğrencileri bekliyorum. Bu süreçte derse hazırlık yapıyorum. Önce sınıfı temizleyip düzenliyorum. Sonrasında, hayatımda ilk kez soba yakmayı öğrendim ve öğrenciler gelmeden önce sınıfın ısınması için sobayı yakıyorum. Ardından çocuklar geliyor ve keyifli bir şekilde derslerimizi yapıyoruz. Öğretmenliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu öğrencilik yıllarımdan biliyorum. Tüm zorluklara rağmen hala işimi en güzel şekilde yapabiliyorsam bunda çocukların bana bir kez gülümsemesinin çok etkisi var. Gün içinde çok yorulabiliyorum ama çocukların bir gülümsemesi, bana sarılması fazlasıyla yetiyor."

Okulun 4. sınıf öğrencilerinden Semra Demirok ise Burcu hoca sayesinde okullarının yenilendiğini, bu durumun kendilerini çok sevindirdiğini söyledi.

urfa çağdaş şanlıurfa çağdaş suruç Burcu efendioğlu okul eğitim öğretmen
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı